Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen laptopot vegyek?

Siolaci kérdése:

Milyen laptopot vegyek?

Figyelt kérdés
Nagy gondban vagyok laptop vásárlás előtt, a keret 300 ezer, e kettő között vacillálok, mint laikus: Dell Vostro 3500 V 3500-4, Asus Vivobook S15 S533EA-BQ 899T, normál felhasználó vagyok semmi extra, ha van esetleg valakinek jobb ötlete szívesen veszem. Köszönöm

2021. márc. 13. 10:59
 1/9 anonim ***** válasza:
33%

[link]

Én ezt venném ennyiért.

2021. márc. 13. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:
49%

12 nm 3700U, mikor már érkezik az 5000 széria is?? Ne hülyésked, ennél még az intel is jobb (a dedikált gpu-ja meg csak felesleges hibaforrásnak és fagyasztónak jó benne)! Intel 1035G1 - 1135G7 pl. (Itt a G utáni szám az integrált grafikára utal. Netezés felhasználásnál a gyengébb is elég, játékhoz meg az erősebb is kevés)

AMD oldalon pedig 4300U-4500U/H (tulajdonképpen 4-5000 szériából bármelyik)

Vagy ezeknél jobb.

Akár 250 körül is vannak már minőségibb gépek, nem kell elmenni feltétlenül 300-ig a covid helyzetben sem. Dedikált videokártyát tehát kerülném, mert szükséged nincs rá. Ha játszani akarnál, akkor 1650Ti lenne a legolcsóbb. Az alattiak semmire se jók igazán. De ezt fejtsd ki, mert a nor.ál felhasználásba bármit bele lehet magyarázni.

Nagyjából~

FHD kijelző mindenképp, 16 gb ram (nem baj, ha 8, de jó ha bővíthető. Multitaskinghoz kell), ssd.

Extra lehet a tetszetős kivitel és a billentyűzetvilágítás.

Meg teszteket érdemes olvasni, hogy feltűnjenek a hibák, illetve boltban is érdemes megtapogatni, emelgetni (de netes rendelés általában olcsóbb, és több jogod van (pl vásárlástól való elállás))

2021. márc. 13. 12:55
 3/9 anonim ***** válasza:
49%
2021. márc. 13. 12:57
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Ez meg mégrosszabb fogyasztású, 14 nm
2021. márc. 13. 17:25
 5/9 anonim ***** válasza:

#2.Most nézem én is, ezt akartam küldeni:

[link]

5000-res széria még messze van, nem sok notebook-k kapni idehaza azzal.

De a kérdező egy szóval nem írta a játékot azért is írtam azt.

Ha hordozni kéne akkor meg valamelyik ultrabook lenne a nyerő, nehéz behatárolni ennyiből hogy mi a jó választás.

#3.Egy olyan gép ami játékra való, de nincs hozzá megfelelő hűtése, hordozni sem lehet mert nehéz és nagy...

Igazi mindenes de közben semmire sem való, ha valakinek ilyen célja van szerintem kifizeti azt a Helio P300 vagy a G5-ös Dell-t és lesz egy jó kis játéknotebook-ja de ezek az olcsóbb darabok felejtősek.

2021. márc. 13. 17:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Sziasztok, köszönöm az eddigi válaszokat, mindennapos felhasználásra kellene a gép, irodai munkához és tanulásra, játékra egyáltalán nem használnám. Mivel itthonról dolgozom, reggeltől estig megy a számítógép, tehát nem lenne egy utolsó dolog, ha nem lenne túlmelegedési problémája.Ami fontos, az a gyors és biztos internet csatlakozás, valamint a Windows megléte, elsősorban a ppt, Word és Excel miatt.
2021. márc. 14. 09:00
 7/9 anonim ***** válasza:
Az nem windows része, hanem a különálló office csomag. Semmelyik gép nem érkezik vele.
2021. márc. 14. 09:03
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom, hogy alapból nem tartalmazza a gép a Windows-t, de mindkét kiszemelt gépnél az ajánlat része a Win 10, gondolom, azért is kerülnek ennyibe, operációs rendszer nélkül nyilván olcsóbb lenne, de mivel szükségem van rá, eleve olyan ajánlatokat néztem, ahol az eladó áruház ára már tartalmazza a windows-t, hogy ne kelljen külön megvennem. Vagy esetleg jobban járok, ha külön veszem meg? Mindenképp a legjobb ár-érték arányt szeretném megtalálni...
2021. márc. 14. 16:15
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem! Nem a windowsról beszélek, hanem az office csomagról. Az különálló, nem a windows része. Szóval ha windows-zal telepített gépet veszel, a word, excel, powerPoint akkor sem lesz rajta, mert az egy külön programcsomag!

Tanulóként amúgy ingyenesen hozzájuthatsz. Egyébként legálisan pedig érdemes használt kulcsot beszerezni (office 2016 is tökéletes, nem kell feltétlenül a 2019), pl hardverapróról.

Illetve van egy csomó alternatíva, de elég hulladékok (pl libreoffice).

Illegális út pedig könnyebben beszerezhező, mint a legális... 😃 de ez már nem ennek az oldalnak a témája.

2021. márc. 14. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!