Nagyon kicsi az 1% low fps, emiatt néha beakad a játék, mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Egy RTX 2070-em van. Néztem benchmarkokat, ott a 1% low fps az 30-40 Fenyx Risingban, de nekem valamiért 3. Az átlag FPS-em hiába több, mint nekik (nekik 70, nekem 79), mégis amiatt néhány másodpercenként beakad a játék. Melyik hardver a felelős emiatt? A videókártyával van a gond, vagy más alkatrésszel?2021. márc. 6. 16:07
2/10 anonim 

válasza:

Ez proci gyanús de jó lenne többet is tudni
3/10 A kérdező kommentje:
Processzor: Ryzen 5 2600x
Ram: 16Gb 3200Mhz
Túlmelegedés nincs, nagyon maximum 75 fokra melegedik fel.
2021. márc. 6. 17:19
5/10 A kérdező kommentje:
Rox Strix X370-F
2021. márc. 6. 22:20
6/10 anonim 

válasza:

Elvileg proci szokott ilyen mikroakadást okozni. De ennek nem kéne. Ez erősebb annál.
Valami fut a háttérben? Hdd van a gépben? Azon megy valami a játék közben?
És azért jó lenne log-ot készíteni. Afterburnerben be lehet kapcsolni valahol. Cpu + gpu hőfok-órajel-kihasználtság legyen benne. Ram kihasználtság. Háttértárat tud mutatni? Az se lennne rossz.
Illetve FPS és FrameTime.
Meg ha magadnak nézed, akkor afterburnerben rakd ki képernyőre a frametime-ot is, diagram nézetben.
7/10 A kérdező kommentje:
Sok minden fut a háttérben, 10-15 firefox oldal van megnyitva, fut a discord, steam, meg ehhez hasonló probramok. HDD és SSD is van a gépben, de a HDD-ről fut a játék. A logot majd később megcsinálom.
2021. márc. 7. 11:43
8/10 anonim 

válasza:

Akkor kezdd azzal, hogy a böngészőt és egyebeket mind kilövöd.
Játékot próbaképp át lehetne dobni ssd-re.
9/10 A kérdező kommentje:
Bezártam a böngészőt, meg mindent, és most már nem akad be, 30fps lett a low 1%. Soha nem hittem volna, hogy a böngésző miatt volt ez :D
2021. márc. 7. 21:24
10/10 anonim 

válasza:

Nagyon sokat zabál a ramból. Meg hát folyamatosan vannak idióta beépülők az oldalakon, amik folyamatosan frissülnek, tehát igénylik a procit is. Nagyon minimálisan. De épp elíg hozzá, hogy néha beakassza a játékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!