Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tabletes Android 4.2-n hogyan...

Tabletes Android 4.2-n hogyan lehet az akksit tehermentesíteni? Elég gyorsan fogy az áram.

Figyelt kérdés

Majdnem tíz éve vettem a tabletet, de, gondoltam, végre jó volna megoldást találnom a problémára. Inaktív állapotban is erősen fogy az akkumulátor, óránként legalább 4%-kal csökken a töltöttsége, tehát amikor semmi nincs futtatva, csak bekapcsolom, és a képernyő alvó módba kerül. Azaz használaton kívül, repülő módban, pusztán bekapcs után elsötétült képernyővel is jelentősen fogyasztja az akksit.

Lehetséges, hogy elsősorban a CPU terhelt és ez volna az oka? Ha igen, akkor tudnátok tanácsot adni, hogyan lehet appokat leállítani, akár bekapcsoás után, vagy ha egyszerűen megoldható, akkor default, eleve indításkor is már tehermentes legyen.

Vannak rajta ugyebár gyárilag telepített appok is, főleg azok. Saját magam alig 5-7 appot telepítettem csupán, az évek során.

A gyári appok zöme nem kell nekem.

Nem nagyon értek az Androidhoz, ezért nem mertem buherálni a futó progikat.

Hogyan és mit érdemes tennem, hogy ne zabálja az akksiját?

Noname tablet.

2021. febr. 25. 20:46
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszi neked is, utóbbi! :) Nos, a rootolást ugyebár hanyagolnám én mint laikus. Azonban, utaltál az akku stat-ra. Ott mit szabad tennem és mit nem? Mert erre utaltam én is, hogy már gondoltam rá, azonban nem akarom elcseszni. Tehát mit tehetek az akku stat-ban, és mit nem? (Ahhoz hogy ne rontsak el semmit.)
2021. febr. 25. 22:01
 12/24 anonim ***** válasza:
Megnézni tudod.
2021. febr. 25. 22:46
 13/24 A kérdező kommentje:
Igen, de az akku stat-ban, vagy máshol nem lehet problémamentesen "lelőni" az adott, futó programok futását? Ha igen, akkor melyeket szabad leállítani és melyeket nem?
2021. febr. 25. 22:52
 14/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, hiába nem használtad, közben merül magától is, ha pedig lemerült állapotban volt, gyorsabban öregedett.

Igazság szerint pár havonta (4-5) illik töltögetni a félrerakottakat is kb 40-50%-ra

2021. márc. 16. 15:02
 15/24 A kérdező kommentje:
Ezt tudom, előző, pontosan erre szoktam törekedni. Azonban egy márkás (bár kis kijelzős) másik készülékem is kb tíz éves, de reggeltől estig állhat úgy, hogy egyetlen % csökkenést sem jelez. Míg a no name tabletem akksija meg óránként átlag 4%-kal csökken, és ez utóbbit viszont nem igazán értem.
2021. márc. 17. 16:10
 16/24 anonim ***** válasza:

Talán a no-name lehet hogy nem olyan minőségű anyagokból épül fel.

Nem szakértőként úgy tudom, hogy az akksiknál a hőmérséklet is fontos, amin üzemelnek és a no-name féléknél valószínű sokkal gyakoribb és tovább tart a túlmelegedés, főleg töltéskor, vagy intenzív használat során, ez pedig szintén nem tesz jót..

2021. márc. 19. 08:16
 17/24 A kérdező kommentje:

Ez lehetséges. Viszont a megoldásra nézve volt egy kérdésem:

Az akku stat-ban, vagy máshol nem lehet problémamentesen "lelőni" az adott, futó programok futását? Ha igen, akkor melyeket szabad leállítani és melyeket nem?

2021. márc. 21. 13:51
 18/24 anonim válasza:
nos az akku 10 eves de azert birnia kelenne en hasznaltan vettem bar markas samsung telefont es annak is nyengelkedett az akuja tetlenul wifin majdnem egy napott birt ha reggel kor levettem 100 % kon delutan 4 re 90 maratt kb de pl egy masik szintin samsung pedig 0 lett be kapcsol alig kapcsolom be bootol fel oldom wifi be es mar ki kapcsol szerintem nalad nem olyan feszes.A root nem nagy cucc pl kingroot fel telepited majd try root bogsz es ha minden jol megy kb 3-10 perc es kesz ha kozbe ujra indulna az termeszetes uttana a root chacker tudid elenorizni sikerult e a root. Ha igen nem csak "kiloni" tudod majd valamilyen appal hanem eltavolitani is sott root menteni is tudsz appokat vagy ha talanal hozza romot akkor elote az egesz gyari romot le tudod menteni , hogy ha elszurnal valamit vagy nem tetszenne a uj rom utanna vussza tudod rakni a gyarit
2021. márc. 26. 00:32
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszi, de én mint laikus erre nem vállalkozom. Az akku stat-ban ki lehet lőni probléma nélkül a futó appokat? És ha igen, melyeket szabad, melyeket nem? (Mindezt harmadszor kérdem, emberek. :-) )
2021. márc. 27. 20:53
 20/24 anonim válasza:
van olyan pont ahol a rendszer appokat meglehet jeleniteni vagy elrejteni ha azt be pipalod a rendszer appok nem latszanak ami marad azt mind ki lehet loni ha nem.enged semmit akkor root a telok tabletek 90% anal a android kb 20% fersz hozza de root utan mar ahoz is de ha nem akarid root olni azt is meg teheted hogy rendelsz hozza uj akkut hatha nem draga ha kozel annyiba kerulne mint maga a tablet hasznalatan akkor lehet uj tabon is gondolkodni mamar egesz jo tabletek vannak viszonlag olcson olyan akkukal , hogy ha 100% reggel kihuzod a toltott es jatszas rajta filmezel.eseterr 50-60 % meg lesz benne es viszonlag gyorsan is toltenek
2021. márc. 27. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!