Processzorok : Ha egy közel 1 évvel idősebb i5 460M-nek kétszer több második szintű gyorsítótára van, mint egy i5 520M-nek, akkor a tesztek többsége miért mégis ezt az utóbbit hozza ki (kicsivel) jobbnak?
Itt nézve : [link]
Nem igazán értem... vagy ezek a tesztek csalnak/elavultak és csak a játékra mennek rá?
Abban a dilemmában vagyok sajnos, hogy az Acer TravelMate 4740G notebook-omban valami nagyon-nagyon hülye qrva földhurok/current-loop miatt egy aktív USB hub tápolásán keresztül leégett az egyik USB vezérlő (az eszközkezelő se látja egyáltalán, utoljára még egy pillanatra feljött ismeretlen eszközként, majd annyi). A vicc, hogy az aktív HUB és az alaplapi port között volt MÉGEGY hub (a monitoromba épített 2 portos HUB), ezek mind működnek.
2 USB portom maradt, a mellette levő USB2-es és a másik oldalon levő USB3-as. A szopás, hogy rengeted USB-s eszköz ment volna róla : egy rádiós egér, egy rádiós billentyűzet (a gép pont picivel távolabb van a szintiállvány miatt, mint amennyire át lehetne nyúlni a saját billentyűzetéhez, egy WiFi adó-vevő (a használt rendszeren a beépített WiFi kártya drivere már nem működött), egy USB-Ethernet adapter (a beépített ethernet nem hibás, csak éppen 2 toronyházas géppel kell LAN kapcsolatban lennie, ezek közül egyik GigaBit-es, másik csak 10/100MB-s), kooperáció miatt még egy vezetékes egér és billentyűzet (MouseMux-al használva)...
És még ment volna rá továbbá a szinti, egy USB-s Arduino-s eszköz, egy USB-MIDI átalakító, egy 2.5"-es SATA dokkoló biztonsági mentéseknek, ill. egy szabad USB port (az egyik elosztón) fent lett volna tartva egy PenDrive-hoz.
=D
Nos, és a legfontosabbat még mindig lehagytam : Az USB2-es Behringer hangkártya.
Ennek külön csak az egyik alaplapi USB2-es port meg lett volna tartva, mert ennek lett volna a legfontosabb, hogy teljes sebességgel tudjon működni. Pontosabban nem a sebesség lenne/lett volna fontos, hanem hogy a lehető legfolyamatosabb sebesség legyen biztosítva, amin ugye egy HUB már lassított volna, pláne ha több eszközzel kellett volna a sávszélen marakodnia.
Nos, most ezt a lehetőséget gyak. baxhatom. >(
Van egy másik EliteBook 8440p-s notebook-om, ez még az egyetlen gépem, ami ebben a kategóriában lapdába rúg. (mondhatjátok, hogy úúúú de ócska, ma már mindenkinek 10× jobb gépe van... hát bocs, ezt a lapot húztam, most ez van), és amit be tudnék áldozni.
Most az USB-s leégés miatt egy 1 napos depit követően először komolyan elgondolkodtam, hogy megcserélem a két gépet. Az USB porton kívül a WiFi bajos, a hűtés rosszabb, a monitorom DisplayPort-os amit a HDMI miatt nem tudok rákötni... most utánanéztem az USB3-nak is és azon a rendszeren, amit használok, valószínűleg soha nem is működött volna az USB3-as sebességen... a zene programjaim meg nagy valószínűséggel semmit se tudnának hasznosítani az NVidia kártyából.
A probléma viszont TERMÉSZETESEN - mert az mindig van, főleg ha csóró az ember XD -, hogy a zenei munkákhoz jóval fontosabb lenne az egy magon gyorsabb teljesítmény, mint az egyéb hétköznapi dolgaimhoz. Ez lenne a legfontosabb. És hát úgy tudtam, hogy az az Acer-es gép.
Ránéztem, hogy mennyi a különbség, és a linkelt összehasonlításban pl. a GeekBench 3 szerint még egy magon is jobb az 520-as. o.O
Fele annyi L2-Cache memóriával hogy a viharba?
Mi van azzal, hogy az L1/L2 memórián nagyságrendek múlhatnak?
Reálisak ezek a tesztek, vagy csak spec. játékokra v. elvi dolgokra mennek rá inkább?
Ha ez utóbbi, akkor mi lenne egy reálisabb teszt, amivel ezt mérni lehetne? (a hangkártyámat még csak a köv. hónap közepén fogom visszakapni, úgyhogy addig zenei dolgokkal nem tudok összehasonlításokat tenni)
nem tudom miT nezhettel el se intel honlapjan se cpu world alapjan nincs cache kulonbseg kozttuk
lenyegeben orajel kulonbseg van es attol jobb
Az az oldal, amit linkeltem - CPUBoss - ott van úgy feltüntetve az összehasonlításnál. Az egyiknél 1MB L2 gxorsítótárat írnak, a másiknál csak felet.
Az L3 cache mind a kettőnél 3MB.
Az elírás lesz, a 460M-ben is csak 2x256kB cache van.
Nemtom mennyire reális ez az oldal, így 2020ban kb egyforma hulladék mindkettő. Érdemi sebességkülönbséget szerintem nem fogsz tapasztalni a kettő között.
"Érdemi sebességkülönbséget szerintem nem fogsz tapasztalni a kettő között."
Én ezzel már tökéletesen boldog leszek/lennék, ha ez így lesz.
Rájöttem, hogy más választásom nagyon nincsen. Vagy cserélem a nélkülözhető HP 8440p-re, vagy üllhetek ölbetett kézzel egy picivel gyorsabb, de leégett USB portos Acer előtt.
Egyébként ha vennék egy olcsó, minimális kapacitással rendelkező szünetmentest az ilyen USB-s külső tápolásoknak, az kivédene az ilyen durva, károkat is okozható zavaroktól?
Jelenleg más nem tud az eszembe jutni, aktív USB elosztót meg muszáj lesz használnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!