Idősebb rosszabb szemű laptop usernek nem kifjezetten előny ha a képernyő nem full HD hanem csak HD? Nem jobb a szemnek az 1366x 768 mint a fullHD?
Én ugyan nem vagyok idős és a szemem se rossz de valahohgy sokkal se sokkal kellemesebb a HD panelt nézni mint a fullhd-t.... Ha alap betűméreten van, a 15-ös képernyőn a betűk iszonyat kicsik. Ha felhúzom a type size-t 150 %-ra akkor meg sok helyen szőrösödnek a betűk. Okádék.
Nem éppen előny lenne a HD panel főleg hogy idős 70 év feletti az user?
Ha gond az apró, és mindenképp nagyobb betűk kellenek, túl apró a FullHD -n a 15". Akkor érdemesebb HD -t venni: 1366x768.
Kevesebb fér ki, de legalább eltudja olvasni.
Viszont a DPI állítás és szőrösödő betűket FullHD -n nem látom.
"Viszont a DPI állítás és szőrösödő betűket FullHD -n nem látom."
Küldjek képernyőfotókat ugyanannak a programnak az ablakáról és benne a betűkről fullhd és hdben?
Homályos mosódott karakterek... nem mindig és nem mindenütt de sok helyen...
"túl apró a FullHD -n a 15"."
Ja és bár ez nem ide tartozik de láttam létezik 12.5-ös laptop 4K panellel... na az milyen lehet... (nem akarom kipróbálni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!