Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Idősebb rosszabb szemű laptop...

Idősebb rosszabb szemű laptop usernek nem kifjezetten előny ha a képernyő nem full HD hanem csak HD? Nem jobb a szemnek az 1366x 768 mint a fullHD?

Figyelt kérdés

Én ugyan nem vagyok idős és a szemem se rossz de valahohgy sokkal se sokkal kellemesebb a HD panelt nézni mint a fullhd-t.... Ha alap betűméreten van, a 15-ös képernyőn a betűk iszonyat kicsik. Ha felhúzom a type size-t 150 %-ra akkor meg sok helyen szőrösödnek a betűk. Okádék.

Nem éppen előny lenne a HD panel főleg hogy idős 70 év feletti az user?

2020. jún. 16. 08:53
 1/4 anonim ***** válasza:
59%

Ha gond az apró, és mindenképp nagyobb betűk kellenek, túl apró a FullHD -n a 15". Akkor érdemesebb HD -t venni: 1366x768.

Kevesebb fér ki, de legalább eltudja olvasni.

Viszont a DPI állítás és szőrösödő betűket FullHD -n nem látom.

2020. jún. 16. 09:04
 2/4 A kérdező kommentje:

"Viszont a DPI állítás és szőrösödő betűket FullHD -n nem látom."

Küldjek képernyőfotókat ugyanannak a programnak az ablakáról és benne a betűkről fullhd és hdben?

Homályos mosódott karakterek... nem mindig és nem mindenütt de sok helyen...

2020. jún. 16. 09:09
 3/4 A kérdező kommentje:

"túl apró a FullHD -n a 15"."

Ja és bár ez nem ide tartozik de láttam létezik 12.5-ös laptop 4K panellel... na az milyen lehet... (nem akarom kipróbálni)

2020. jún. 16. 09:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem is előny a kisebb felbontás rosszabb szem esetén, és fele annyi pixel gyorsabb megjelenítést is eredményez. Az egyetlen gond, hogy néhány weboldal Full HD-ra van méretezve, és vízszintesen is kellene görgetni.
2020. jún. 16. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!