Mi lehet a hiba?Merre menjek;ha lehet még vele?!
Figyelt kérdés
Kéne egy kis segítség,ha mind 4 a mem slotban van ram kisípolja,de ha ki veszek 1-t akkor is sípol a gép,viszont ha a1 és b1-ben van a ram normálisan indul.2021. febr. 16. 17:46
11/29 anonim 

válasza:

Lehet, hogy a 4 modul együtt túl van a memóriavezérlő által támogatott maximális kapacitáson. Például ha 16 GB-ot tud és te 3x4 és 1x8 GB-ot teszel bele, akkor ha csak 3 van benne, bármelyik 3, nem fogod túllépni ezt és a gép indul. Ha viszont bent van mind a 4, akkor már 20 GB-od lesz, ami több amit a memóriavezérlő tud, ezért sípol.
12/29 anonim 

válasza:

Mind a 4 db 2 GB-os.
Kérdező:
Mind a 4 RAM mindkét oldalán ugyanannyi chip van? (pl. 8-8)
13/29 A kérdező kommentje:
Minden egyforma és max 8GB ram amit az alaplap támogat.
2021. febr. 17. 20:32
14/29 A kérdező kommentje:
Lemaradt az előbb de lehet írtam már, régebben minden jó volt, 4 memória és normál indulás volt.
2021. febr. 17. 20:34
15/29 A kérdező kommentje:
annyi változás történt,hogy most mind a 4 slotban van ram,egyet sípolt,beléptem biosba és látni a 8 giga ramot,de kifagy a gép,tehát átnézem,hogy minden rendeben van-e rámegyek,hogy save and exit,utána se kép se hang,de ha nem lépek be biosba akkor is lefagy a gép,kitakarítottam ecsettel a foglalatokat,de nem igazán segített úgy érzem a ramoknak az aranyozott felét is át töröltem de nem sok javulás történt,már látja a 8 GB ramot elis indul,de lefagy.
2021. febr. 25. 17:44
16/29 A kérdező kommentje:
rájöttem a hibára a gépben,a dimm 0 foglalat füle nem fogja oda a ramot,hiába tolom bele a ramot,tudom ezt javítani\cserélni? alul bepattan de felül nyitva marad,és igen próbáltam előbb felül benyomni de semmi. Intel dg45id a lapom.Segítséget köszönöm!
2021. febr. 26. 11:37
17/29 anonim 

válasza:

Szerintem javítani nemigen lehet (még nem hallottam róla)
De ha a foglalat maga hibátlan, fixen kell benne állnia a RAM-nak akkor is, ha a fül nincs rányomva.
18/29 A kérdező kommentje:
bele nyomtam,látja a 4*2 GB ramot a bios,de sajnos lefagy a gép,most merre menjek tovább?esetleg tápra gyanakodjak,vagy mire?
2021. febr. 26. 17:13
19/29 anonim 

válasza:

#16 nem áll összhangban az eddigi hibaleírásaiddal.
A "dimm 0" az nem az "a1" foglalat? Az abban lévővel eddig nem volt gondod...
Szerintem a lapod memóriavezérlése hibásodott meg.
20/29 A kérdező kommentje:
#19 igen az az a1 akar lenni,de ha csak abban van a ram akkor indul a gép és nem is fagy le.
2021. febr. 26. 17:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!