Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a hiba?Merre menjek;h...

Mi lehet a hiba?Merre menjek;ha lehet még vele?!

Figyelt kérdés
Kéne egy kis segítség,ha mind 4 a mem slotban van ram kisípolja,de ha ki veszek 1-t akkor is sípol a gép,viszont ha a1 és b1-ben van a ram normálisan indul.

2021. febr. 16. 17:46
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
82%
És ha ugyan az a pár az a2 és b2-ben van, akkor indul? Ha nem, akkor a ram slotok vagy a memóriavezérlő a hibás. Ha így is indul, akkor a ramok egyszerűen nem jutnak közös nevezőre. Ez általában akkor fordul elő, ha más az üzemi feszültségük. Ilyenkor megpróbálkozhatsz azzal, hogy alulfeszeled a nagyobbat, de az alaplapnak is tudnia kell, meg a ramnak is el kell tudnia viselni.
2021. febr. 16. 17:51
 2/29 A kérdező kommentje:
azt kifogom próbálni,hogy a2 és b2,az kimaradt,hogy mind a 4 ram ugyan az a mhz tartomány.
2021. febr. 16. 17:56
 3/29 anonim ***** válasza:
82%
Az órajel nem számít, egyszerűen a legalacsonyabb órajelén fog járni az összes. A késleltetés se, ott a legmagasabb lesz mindenkié. A feszültség viszont nem mindegy. Példaképp, a DDR3 memóriáknak 2 fajtája van, a PC3 és a PC3L. Előbbi 1,5 Volton, utóbbi 1,2 Volton üzemel. Az alaplapok jelentős többsége kezeli mindkettőt, de egyszerre csak egyfélét. Ha kevered őket, nem fog elindulni, mert a memóriavezérlő csak egy feszültséget tud kiadni az összes slotra.
2021. febr. 16. 18:03
 4/29 A kérdező kommentje:
át tettem a2 b2-be a ramokat indult a gép,betettem a1-be ramot indult a gép,b1 be tettem utána kisípolja,de ha kiveszem a b1-ből akkor normálisan indul a pc,és full mindegy,hogy egyoldalas vagy 2 oldalas ram van benne,kisípolja a gép,de ha a1 és b1 be teszem akkor indul ha a1,a2,b2 akkor megy de ha mind a 4 slot foglalt akkor sípol,teendő? mit tudnék még vele csinálni?
2021. febr. 17. 09:33
 5/29 anonim ***** válasza:
73%

Próbáld meg ide leírni az alaplap típusát, a RAM-ok kapacitását, típusát.

Ezek szerint van köztük 1 és 2 oldalas is?

2021. febr. 17. 15:32
 6/29 A kérdező kommentje:

az összes ram ami a gépben van az 2 oldalas tehát dual channel ha jól tudom a nevét 800 Mhz mind a 4 ram és mind a 4 db ram 2 GB-os alaplap Intel dg45id

Cpu q6600,vga Engtx 460

2021. febr. 17. 15:45
 7/29 anonim ***** válasza:

Itt valami nem oké!

A főkérdés alatt:

"viszont ha a1 és b1-ben van a ram normálisan indul"

#4-ben:

"betettem a1-be ramot indult a gép,b1 be tettem utána kisípolja,de ha kiveszem a b1-ből akkor normálisan indul a pc"

2021. febr. 17. 16:35
 8/29 A kérdező kommentje:
akkor újra leírom lehetőleg nem belezavarodva,tehát ha a1 b1 ben van ram akkor indul a gép,ha a1 a2 ben van ram akkor is indul ha a1 a2 b2 akkor is indul a gép,de ha beteszek az a1 a2,b1 b2 be ramot akkor sípol a gép,de ha b1-ből kiveszem akkor indul a gép rendesen.lehetőleg most nem zavarodtam bele annyira,de ha b1 b2 ben van a ram,akkor is rendesen indul a gép.leegyszerűsítve: ha mind a 4 slot foglalt akkor nem indul a gép "sípol" ram hibát jelezve,ahoz,hogy induljon utána ki kell vegyem a b1 ből a ramot.
2021. febr. 17. 17:09
 9/29 anonim ***** válasza:
73%
Tehát ha mind a négyben van modul, akkor nem megy. Ha ilyenkor nem a B1-et veszed ki hanem a B2-t, indul? Vagy ha az A2-t?
2021. febr. 17. 19:50
 10/29 A kérdező kommentje:
igen akkor is indul,és ezen csodálkozom,ezért is írtam ki a kérdést mert tanácstalan vagyok,400w-os CoolerMaster táp van benne meg 2 db hdd,még az sem,hogy sok cuccos lenne benne,semmi neoncső meg egyéb plusz úgynevezett optikai "tuning"
2021. febr. 17. 19:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!