Egyesek minek az Intelt választják?
Középkategóriás processzorok esetében játékra miért Intel Processzorokat választják egyesek?
Hiszen példának egy Intel e7300 32 ezer Ft. körül van!
És másik példáúl egy AMD Phenom II X2 550 ami 20 ezer Ft. És tesztből is kiderül, hogy AMD simán lealázza az E7300-at szinte minden területen!ott kapott ki, ahol a programok az Intel processzorokra lettek optimalizálva!
Sőt néhol még az AMD Athlon II x2 250 is beéri a 7300-at, pedig az 2X olcsóbb! (itt a teszt, aki megakarja nézni!
Van több oldal is)
Szóval a kérdésem az lenne, az emberek miért adnak ki Pl. 30 ezret ilyen Intel-ért, miközben egy 20 ezres AMD még le is veri azt játékra?
"Nekem egy E7400as procim van ( 2mag @ 2.8 ) haverom vett egy 4magos 2.2es vagy 2.4es AMD Phenomot és akitől vette mondta, hogy azért vannak 1 árban, mert szinte ugyanaz a teljesítménye :)"
Az egy elég gyenge sorozata volt az AMD-nek, de az Intel is volt ebben a holyzetben, amikor a 3,2GHz-es Pentium 4-et agyon verte az 1,8Ghz-es Athlon 64, vagy a 3,6GHz-es Pentium D-t agyon verte a 2,4GHz-es Athlon X2.
"Asztaliba AMD Athlon x2 4900+ van
Notebookba Intel Core i3
az Intel számomra jobban bevállt."
Szerintem te 4800+-ra gondolsz, mert 4900-ról még életembe nem hallottam, de a Google sem.
Egyébként meg az volt a kora leggyorsabb asztali processzora. Nem értem mire nem volt neked elég.
Csak azt nem értem miért a régebbi Intelekhez hasonlítjátok a Phenom II-ket... :D Ez így nem fair... :))
Itt van Phenom II vs i3:
11:31
Azért, mert a régebbi Intelek ellen jött ki. Az már más kérdés, hogy az i3-ak ellen is ezzel próbálnak meg helytállni, mert a Bulldozer még nincs kész. Az lesz a válasz a Nehalemre. Egyébként korukhoz képest az i3-ak ellen is jól teljesítenek.
Azért választják az Intelt, mert:
1. Sok fölösleges pénzük van, és nem tudják mire költeni.
2. A szomszéd unokatestvérének hasonmása azt mondta, hogy az Intel jobb meg megbízhatóbb. Érvekkel ugyan nem tudja alátámasztani, de ő azt hallotta, akkor biztos úgy van.
3. Mert fingja sincs semmiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!