Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egyesek minek az Intelt...

Egyesek minek az Intelt választják?

Figyelt kérdés

Középkategóriás processzorok esetében játékra miért Intel Processzorokat választják egyesek?

Hiszen példának egy Intel e7300 32 ezer Ft. körül van!

És másik példáúl egy AMD Phenom II X2 550 ami 20 ezer Ft. És tesztből is kiderül, hogy AMD simán lealázza az E7300-at szinte minden területen!ott kapott ki, ahol a programok az Intel processzorokra lettek optimalizálva!

Sőt néhol még az AMD Athlon II x2 250 is beéri a 7300-at, pedig az 2X olcsóbb! (itt a teszt, aki megakarja nézni!

[link]

Van több oldal is)

Szóval a kérdésem az lenne, az emberek miért adnak ki Pl. 30 ezret ilyen Intel-ért, miközben egy 20 ezres AMD még le is veri azt játékra?

2010. aug. 17. 09:42
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
jah 10.04-eshez írtam! Am. meg nem értem mi a gondotok az AMD megbízhatóságáról!Több ismerősöm is van, akiknek AMD-jük van és abszolute kiválóan működik nekik több év után is!
2010. aug. 17. 10:21
 12/22 anonim ***** válasza:

"Nekem egy E7400as procim van ( 2mag @ 2.8 ) haverom vett egy 4magos 2.2es vagy 2.4es AMD Phenomot és akitől vette mondta, hogy azért vannak 1 árban, mert szinte ugyanaz a teljesítménye :)"

Az egy elég gyenge sorozata volt az AMD-nek, de az Intel is volt ebben a holyzetben, amikor a 3,2GHz-es Pentium 4-et agyon verte az 1,8Ghz-es Athlon 64, vagy a 3,6GHz-es Pentium D-t agyon verte a 2,4GHz-es Athlon X2.

"Asztaliba AMD Athlon x2 4900+ van

Notebookba Intel Core i3

az Intel számomra jobban bevállt."

Szerintem te 4800+-ra gondolsz, mert 4900-ról még életembe nem hallottam, de a Google sem.

Egyébként meg az volt a kora leggyorsabb asztali processzora. Nem értem mire nem volt neked elég.

2010. aug. 17. 10:25
 13/22 anonim ***** válasza:
igen bocsi 4800+ra gondoltam csak nemtaláltam el a bill-t.
2010. aug. 17. 10:30
 14/22 anonim ***** válasza:

Csak azt nem értem miért a régebbi Intelekhez hasonlítjátok a Phenom II-ket... :D Ez így nem fair... :))

Itt van Phenom II vs i3:

[link]

2010. aug. 17. 11:31
 15/22 anonim ***** válasza:

11:31

Azért, mert a régebbi Intelek ellen jött ki. Az már más kérdés, hogy az i3-ak ellen is ezzel próbálnak meg helytállni, mert a Bulldozer még nincs kész. Az lesz a válasz a Nehalemre. Egyébként korukhoz képest az i3-ak ellen is jól teljesítenek.

2010. aug. 17. 11:35
 16/22 anonim ***** válasza:
Igen, de a kérdés szempontjából teljesen mindegy, hogy mikor jött ki. :)
2010. aug. 17. 13:07
 17/22 anonim ***** válasza:
Én holnap veszek egy í5-öst :) Mindenki maga dönti el,mire mennyit szán rá :)
2010. aug. 17. 16:12
 18/22 A kérdező kommentje:
Na jó egy Intel Core I5 veri az AMD Phenom II x4 945-öt, mint állat!Nekem semmi gondom nincs az intellel csupán azt gondolom róluk, hogy abszolut nem érik meg az árát!Mint ahogyan azt a kérdésben is említettem egy adott Intel áráért sokkalta jobb Intelt lehet venni!(gondolok itt a középkategóriás procikra)
2010. aug. 17. 17:37
 19/22 anonim ***** válasza:

Azért választják az Intelt, mert:

1. Sok fölösleges pénzük van, és nem tudják mire költeni.

2. A szomszéd unokatestvérének hasonmása azt mondta, hogy az Intel jobb meg megbízhatóbb. Érvekkel ugyan nem tudja alátámasztani, de ő azt hallotta, akkor biztos úgy van.

3. Mert fingja sincs semmiről.

2010. aug. 18. 13:42
 20/22 anonim ***** válasza:
Az új Core i7 és Core i5 memóriavezérlője kétcsatornás, szemben az előd Core i7 háromcsatornás megoldásával. A kétcsatornás memóriavezérlő az asztali gépek szegmenségében - bár nyilvánvalóan kisebb sávszélességet biztosít a CPU számára, mint a háromcsatornás - inkább előny, mint hátrány. A felhasználónak így nem kell hármasával, magas költséggel installálnia a memóriamodulokat, hanem csak párban. A feláldozott sávszélesség pedig olyan mérvű, ami csak a nagyon memóriaigényes műveleteknél okoz érezhető különbséget és ezekkel az átlagfelhasználó - akik az új processzorok célközönsége - ritkán találkozik.
2010. aug. 18. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!