Egyesek minek az Intelt választják?
Középkategóriás processzorok esetében játékra miért Intel Processzorokat választják egyesek?
Hiszen példának egy Intel e7300 32 ezer Ft. körül van!
És másik példáúl egy AMD Phenom II X2 550 ami 20 ezer Ft. És tesztből is kiderül, hogy AMD simán lealázza az E7300-at szinte minden területen!ott kapott ki, ahol a programok az Intel processzorokra lettek optimalizálva!
Sőt néhol még az AMD Athlon II x2 250 is beéri a 7300-at, pedig az 2X olcsóbb! (itt a teszt, aki megakarja nézni!
Van több oldal is)
Szóval a kérdésem az lenne, az emberek miért adnak ki Pl. 30 ezret ilyen Intel-ért, miközben egy 20 ezres AMD még le is veri azt játékra?
Az Intel megbízhatóbb, modellezéshez, renderelésekhez, hang-feldolgozáshoz sokkal jobb, erősebb.
Az AMD meg a játékosoknak jó, a játékokhoz.
De az emberek nagy százaléka, amúgy sem mindig a legolcsóbbat veszi még ha az jobb is. Tedd a szívedre a kezed és mond, hogy a boltban mindig mindenből a legolcsóbbat veszed :).
Asztaliba AMD Athlon x2 4900+ van
Notebookba Intel Core i3
az Intel számomra jobban bevállt.
Bár nem játszok csak nagyon minimálisat (akkor is css)
Inkább Photoshopra, programozásra és egyebekre használom.
Munkára Intel, Játékra Konzol!
:D
"Az Intel megbízhatóbb, modellezéshez, renderelésekhez, hang-feldolgozáshoz sokkal jobb, erősebb.
Az AMD meg a játékosoknak jó, a játékokhoz. "
Ez utoljára olyan 5 éve volt így. Már régen nincs ilyen jelentős különbség Intel és AMD között. Egyik alkalmazásban az egyik, másik alkalmazásban a másik teljesít jobban. És alkalmazás lehet egy 3DMax és egy AutoCAD, meg két különböző játék. Nem két játék van, ahol például az Intel teljesít jobban. Kizárólag optimalizáció kérdése. A "Runs Great on Intel..." játékok jobbak Intelen... Ma már az is tévhit, hogy az Intel megbízhatóbb lenne melegedés szempontjából.
Én azért maradok az Intelnél, mert az AMD chipsetjei gyakorlatilag kukába valók. Egy procihoz meg a legjobb mindig a saját gyártója által adott dolog... Namost Egy Intel+Intel általában sokkal stabilabb, mint egy AMD+Nvidia...
Utolsó előtti:
Van fogalmad hogy az AMD Athlon x2 milyen régi processzor és a core i3 milyen új? 4 év van köztük.Nem érdemes összehasonlítani...
tudom hogy régi.
de újkorában se vált be számomra...
ezért is lett Intelem.:)
"Én azért maradok az Intelnél, mert az AMD chipsetjei gyakorlatilag kukába valók."
Szerintem komoly tévhitben élsz. Az AMD nagyon jó lapkakészletet gyárt a processzoraihoz. Amióta megvette az ATI-t azóta ez különösen igaz. Régebben ezen a téren tényleg gyengélkedett, de annak már szinté több, mint 5 éve.
Akkor a spanod, akitől vette rosszul tudja, hiszen ezek a tesztek bizonyítják! Ez éngem meggyőzött!
De am. én játékokra kérdeztem!Szerintem ez az AMD-Intel eset ugyanaz, mint az nVidia geForce-Ati Radeon!
Amennyiért veszek egy GeForce-ot, annyiért majdan 2X jobb Ati Radeon-t veszek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!