Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fekete képernyő hiba, mi...

Fekete képernyő hiba, mi lehet a gond?

Figyelt kérdés

Hónapok óta szenvedek egy nagyon érdekes jelenséggel. A gépem azt csinálja,hogy 10-ből 3szor miután bekapcsolom, bebootol a windows, lefagy a kép, majd feketére vált át. Ekkor lecsatlakoztatja az USB-ket pl kormány, és csak a hard reset segít rajta. Utána tökéletesen megy. Játékok alatt sincsen gond. DDU-t már próbáltam rengetegszer , Windowst újratelepítettem, videókártyát kivettem visszaraktam. Ami segített,hogy ne 10ból 8szor jöjjön elő a hiba az az volt,hogy a fastbootot kivettem a windowson belül.

Ryzen 5 1600AF

MSI GAMING PLUS MAX

4x4GB HyperX 3200MHZ

RX570 8GB Asus Rog Strix

FSP HyperM 650W M

Előre is köszönöm a tippeket!

2021. febr. 10. 16:01
 1/3 anonim ***** válasza:
Valamelyik eszköz drivere lehet. Nincs kizárva, hogy a videókártyáé, de bármi más lehet. Gondolj vissza, hogy mióta van ez a hiba, mit csináltál akkor, illetve ha van ez idő előtti visszaállítási pontod, állítsd vissza oda.
2021. febr. 10. 16:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Mióta beleraktam a kártyát, azóta. Az lenne a ludas? De ilyen hibaval ugysem garizzák.
2021. febr. 10. 16:58
 3/3 CspCsj ***** válasza:

Memóriák teljesen egyformák? (minél több a memória, annál nagyobb az inkompatibilitás esélye)

Ha a memóriák 3200 MHz-en működnek, akkor kipróbálnám 2666-on. (UEFI/BIOS-ban az XMP-t kapcsold ki)

A jelenlegi memóriasebességet külön program nélkül például a Feladatkezelőben > Teljesítmény fülön > Memória résznél, a grafikon alatt láthatod.

Itt pl. 1600 MHz: [link]

Itt meg bekapcsolják az XMP-t, ugyanitt ki is kapcsolható:

https://www.youtube.com/watch?v=RM5F2zJrNqI

Esetleg az UEFI/BIOS verziója mennyire régi?

Windows alatt mondjuk az "msinfo32" rendszerinformációs programmal kiolvasható:

[link]

2021. febr. 10. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!