Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az AMD ryzen processzorok...

Gábordegábor kérdése:

Az AMD ryzen processzorok olcsóbbak és jobbak ha ez évekig így marad az Intel közel kerülhet a csődhöz?

Figyelt kérdés
2021. febr. 9. 17:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ehm, nem volt drágább. Azt írtam, hogy 8 magot kaptál, nem azt hogy a legdrágább 8 magost - a kutya sem vette az 1800x et, mert akkor is szar vétel volt(nyilván nem az $1100 os 6900k hoz képest, csak épp 5600x re van olcsóbb intel alternatíva, ryzenig a 6900k ra nem volt, nem ugyanaz a piaci helyzet - következő generációnál intel 40 százékkal csökkentette is az árait), hanem 1700\1700x hez képest $329-$399 ért. 1700 $329 volt, és 2017 júniusában kemény 95 ezret fizettem az enyémért - és nem kellett vadászni, mindenhol ennyiért ment, pár ezer forintos eltéréssel legfeljebb.

Nem lenne ezzel gond ha már kihozták volna az 5600 at $200 ért, meg az 5400x et $150 ért, 5200 at $100 ért, de ma mint középkategória árulják olyan áron ami egy hajszállal marad el az eddigi felső kategória aljától. Persze mosolyoghatsz ahhoz hogy seggbekrnak, vannak emberek akik öklömnyi análgolyókat dugnak a seggükbe, ki vagyok én hogy ítélkezzek - de nekem személy szerint nem tetszett sem amikor az intel csinálta sem amikor most az amd.

És megint leírom, nem a vásárló problémája ha az _egyik_ gyártó nem tud gyártani, nincs semmiféle morális kötelezettségem egyik cég felé sem, ha az intel jobb teljesítmény\ár arányú procit ad akkor nem fogok amd t ajánlani csak azért mert amd - sem pedig fordítva. Ahogy fos vétel volt 2017 ben 4 magos kaby lake 8 magos ryzen mellett, úgy fos vétel ma az 5600x a 10400f mellett, alig kapsz többet sokkal magasabb áron, ezt azért ne akarjuk már igazolni.

2021. febr. 10. 18:45
 12/12 anonim ***** válasza:

" Azt írtam, hogy 8 magot kaptál, nem azt hogy a legdrágább 8 magost "

Nem volt más asztali nyolc magosa az intelnek 2017-ben. A Ryzen7 1700 az jogos az valóban "olcsó" volt.

Viszont ez a 6 vs 8 mag VS mrsp az ebben az esetben kissé felemás. A 300$-os 5600X minden alkalmazástesztben megeszi a Ryzen7 2700X-et és sok esetben ugyanazt az eredményt éri el, mint a 3700X. A 10600K-t bőven megeszi és sok tesztben hozza a 10700K tempóját. Szóval többet kapsz, mint a korábbi 8 magos Ryzenek és sokkal többet, mint a 10400F - kivéve ha csak játszol. Mert akkor határmindegy, arra bőven jó a 10400F-is.

Ha a teljesítménye miatt árban a 247$-os 10600KF és 349$-os 10700KF közé pozicionáljuk akkor a 300S-os ár az korrekt.

"nincs semmiféle morális kötelezettségem egyik cég felé sem, ha az intel jobb teljesítmény\ár arányú procit ad akkor nem fogok amd t ajánlani csak azért mert amd - sem pedig fordítva."

Ha visszakeresel a gyakorin az elszállt árak miatt senki nem ajánl mostanság AMD-t, senki sem kérte hogy tedd ezt.

"Ahogy fos vétel volt 2017 ben 4 magos kaby lake 8 magos ryzen mellett, úgy fos vétel ma az 5600x a 10400f mellett, alig kapsz többet sokkal magasabb áron, ezt azért ne akarjuk már igazolni."

Ilyet sem írt senki, hogy a jelenlegi piaci árán jó vétel lenne az 5600x..

" nem a vásárló problémája ha az _egyik_ gyártó nem tud gyártani"

A gyártó tud gyártani, a gyártó gyártja az előre tervezett mennyíséget. A DIY vásárló meg szopik, mert nem jut neki.. Az AMD most is raklapszámra gyártja ezeket és mindet el is adja az utolsó szálig. Szomorú, hogy egyszeráen figyelmen kívül hagyod a jelenlegi piaci helyzetet...

2021. febr. 10. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!