Olcsóbbak lesznek a proik és a videokáryák a Ryzen, és az 1080Ti megjelenése után?
Teszem azt, venni akarok egy i7 7700-at, kb 100ezerért, akkor ha várok egy kicsit, akkor valamivel olcsóbban tudom megvenni, vagy 100ért jobbat?
Ugyanígy a videokártyáknál, ugye megjelent az 1080Ti, állítóleg ezután az 1080 500$-ba fog kerülni, akárhogy is számolom, az kb 150 ezert ft, itt ma ennyiért 1070-et kapnék csak (tudom, tegyem hozzá a 27% áfát), de én nagyon akkorsem találtam 1080-at 200k alatt.
Pedig van 1080 200k alatt is.
Inkább a prociknál számítok jelentősebb árcsökkenésre. az 1080 árát inkább egy erőben hasonló AMD kártya tudná levinni. A Ti változat nem a leváltására készül tudtommal.
100 dollárral csökken az ajánlott fogyasztói ára az 1080 nak, de ezzel együtt érkeznek majd az erősebb memóriával szerelt darabok is, legjobb esetben is 30 ezerrel lesznek olcsóbbak a ma elérhető darabok.
A 7700k semmivel sem lesz olcsóbb a közeljövőben, külföldön pontosan egy árban van a ryzen 1700 al(és jó eséllyel marad is, játékok alatt valamivel erősebb, aki meg munkára vesz gépet annak eszébe sem jutna a 7700k 30 ezerrel olcsóbban sem, jelenleg elmondható hogy ha játékra kell gép, és az i5 kevés akkor a 7700k a legjobb választás). Pár hónap múlva jön a ryzen 5-3, azok megnyomhatják ezeket az árakat(a ryzen 7 kizárólag a 6-8 magos inteleket célozta), de erősen kérdéses hogy hogy sikerülnek(habár a tesztek is furák, egyelőre úgy tűnik hogy az asus lapokkal nem klappolt valami, azok kaptak szar eredményt akiknek ilyen jutott(na meg a memória sebesség is nagyobb kihatással van a vártnál, 2133 helyett 3200 mhz en futtatva a witcher 91 helyett 107 fps t produkált - ez rengeteg, pláne csak mem órajel miatt). Ha valóban csak szoftveres gondokról van szó, és ezeket ki is javítják mire jön a ryzen 5-3, akkor hatalmas áresés várható. Ha nem, akkor maradnak így az árak, csak 30-50 százalékkal olcsóbban lesz amd alternatíva ami 7-10 százalékkal tud kevesebbet mint a konkurencia(erre viszont a fanboyok miatt nem feltétlen kell reagálniuk, mint az látható is az értékelésekben az volt a szalagcím hogy a 7700k gyorsabb játékok alatt egy hangyafsznyival, nem az, hogy munka alatt egy 120 ezres 1700 hozza a 380 ezres 6900k szintjét, alacsonyabb(konkrétan kevesebb, mint fele) fogyasztással - persze várható volt, hogy március másodikától már senkit sem érdekel a fogyasztás, de azért valahol kiábrándító).
javítanék a utolsó kommentemen, nem csak az amd-t, hanem a radeon-t is onnan valónak tartom.
Utolsó válaszoló, én elhiszem azt hogy a valóságban, a gyakolatban most elég szép teljesítményt mutatott be a ryzen, de egyszerűen nem tudok váltani, túlásogsan hozzászoktam már az intel és nvidida termékekhez, szinte mindig ilyen cuccaim voltam, nekem problémám sohasem volt velük.
Említetted a 7700k-t, én viszont a "k" nélkülit írtam, ez a kiszemelet egyelőre, arról mi a véleményed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!