Hdd-ről ssd-re szeretnék váltani és az operációs rendszert hogyan tudnám átrakni ssd-re?
Figyelt kérdés
Jelenleg van 1TB-s hdd-m és szeretném az operációs rendszert átrakni ssd-re. Anélkül hogy újratelepíteném az egész számítógépet és minden elveszne. Az úgy lehetséges hogy kihúzom a hdd-t és csak az ssd van bedugva és telepítem az op. rendszert, majd ha feltepült akkor bedugom a hdd-t, ilyenkor mi történik, vagy esetleg valami jobb módszer, esetleg videó? köszönöm a válszokat!2021. jan. 29. 15:25
1/12 anonim 

válasza:

Amit mondtál, az jó, csak utána majd el ne felejtsd kiválasztani, hogy az SSD-ről induljon a rendszer.
2/12 anonim 

válasza:

Macrium reflect nevű szoftver segítségével átklónozhatod a hdd teljes tartalmát az ssd-re.
3/12 anonim 

válasza:

#2 persze ehhez az is kell, hogy az SSD legalább akkora mint a HDD.
4/12 anonim 

válasza:

nem kell, meg lehet oldani ha kisebb is.
5/12 anonim 

válasza:

Ha szeretnél mindent megőrízni a régi rendszerről (programok!), akkor klónozni kell a rendszert.
Persze ez csak akkor megy, ha a rendszer ráfér az új SSD-re...
Ehhez én az EASEUS Partition Mastert szoktam használni. Van "Migrate OS to SSD" menüpontja. És van sok tutorial is hozzá.
Használható még pl. az AOMEI programja is, az tud magyarul. Meg sok hasonló (lásd #2.-t)...
7/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2021. jan. 29. 18:26
8/12 A kérdező kommentje:
És esetleg olyat nem lehet hogy csak a windowsot klónozom át?
2021. jan. 29. 18:29
9/12 anonim 

válasza:

Ha csináltál neki külön partíciót telepítéskor, és minden más (doksik, játékok, filmek, stb) a D: meghajtón vannak akkor igen, ha nem akkor ezt bebuktad...
10/12 anonim 

válasza:

De, azt úgy hívják telepítés... :D
Én nem bajlódnék ilyen klónozással, USBről pikk-pakk felmegy SSDre a Win10 és akkor van egy tiszta és friss rendszered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!