Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hdd-ről ssd-re szeretnék...

Hdd-ről ssd-re szeretnék váltani és az operációs rendszert hogyan tudnám átrakni ssd-re?

Figyelt kérdés
Jelenleg van 1TB-s hdd-m és szeretném az operációs rendszert átrakni ssd-re. Anélkül hogy újratelepíteném az egész számítógépet és minden elveszne. Az úgy lehetséges hogy kihúzom a hdd-t és csak az ssd van bedugva és telepítem az op. rendszert, majd ha feltepült akkor bedugom a hdd-t, ilyenkor mi történik, vagy esetleg valami jobb módszer, esetleg videó? köszönöm a válszokat!

2021. jan. 29. 15:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Amit mondtál, az jó, csak utána majd el ne felejtsd kiválasztani, hogy az SSD-ről induljon a rendszer.
2021. jan. 29. 15:34
 2/12 anonim ***** válasza:
Macrium reflect nevű szoftver segítségével átklónozhatod a hdd teljes tartalmát az ssd-re.
2021. jan. 29. 15:41
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
#2 persze ehhez az is kell, hogy az SSD legalább akkora mint a HDD.
2021. jan. 29. 15:45
 4/12 anonim ***** válasza:

nem kell, meg lehet oldani ha kisebb is.

2021. jan. 29. 16:08
 5/12 anonim ***** válasza:

Ha szeretnél mindent megőrízni a régi rendszerről (programok!), akkor klónozni kell a rendszert.

Persze ez csak akkor megy, ha a rendszer ráfér az új SSD-re...

Ehhez én az EASEUS Partition Mastert szoktam használni. Van "Migrate OS to SSD" menüpontja. És van sok tutorial is hozzá.

[link]

[link]

Használható még pl. az AOMEI programja is, az tud magyarul. Meg sok hasonló (lásd #2.-t)...

2021. jan. 29. 16:13
 6/12 anonim ***** válasza:
2021. jan. 29. 16:51
 7/12 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2021. jan. 29. 18:26
 8/12 A kérdező kommentje:
És esetleg olyat nem lehet hogy csak a windowsot klónozom át?
2021. jan. 29. 18:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha csináltál neki külön partíciót telepítéskor, és minden más (doksik, játékok, filmek, stb) a D: meghajtón vannak akkor igen, ha nem akkor ezt bebuktad...
2021. jan. 29. 18:33
 10/12 anonim ***** válasza:

De, azt úgy hívják telepítés... :D

Én nem bajlódnék ilyen klónozással, USBről pikk-pakk felmegy SSDre a Win10 és akkor van egy tiszta és friss rendszered.

2021. jan. 29. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!