Szeretnék linuxra váltani, de még bizonytalan vagyok. Kaphatnék némi tanácsot?
Szerintem ne válts, megbánnád.
Jöhetnek az antiwindóz fanok.
Én a helyedben, csak eleinte dual boot-ra teném fel. Mert ha szükséged lesz egy olyan alkalmazásra amit nem támogat a Linux akkor nem kell teljesen újrarakni a géped Windows-al, illetve ha kezdő vagy akkor te nem nagyon értesz a WINE-hoz.
Nem érdemes rögtön beleugrani a mély-vízbe, nézd meg hogy esetleg bejön-e egyáltalán a Linuxozás.
Én neked a lubuntut ajánlom, mert sokkal kíméletesebb a gépeddel teljesítmény zabálást illetőleg. És Win XP után nagyon ismerős lesz a környezet.
És ha nem jön be a lubuntu akkor a Linux Mint is jó választás.
Szerintem is batran allj neki a Linux ismerkedesenek.
A vindozos fanok meg ugy szulettek, hogy a genjeikbe volt mar a windows kezelese, ugye? Azt is meg kellett tanulni valamikor. Elnezve azt a win8 valamit, batran kijelentem hogy barmelyik Linux disztro kezelese egyszerubb.
Telepítsd fel, és használd. Nézz bele a beállításokba, nyomkodd kedved szerint. Egy rövid google kereséssel mindenre könnyedén megtalálhatod a választ. Ha elakadsz, vagy nem tudsz valamit, megkérdezheted itt is, de az Ubuntu fórummal jobban jársz.
Tévhit, hogy a Linuxot nehezebb lenne használni mint a Windowst. Szerintem sok szempontból még egyszerűbb is. Meg kell tanulni azt is, persze, kell rá egy kis idő, de ennek legegyszerűbb módja a mindennapi használat. A Windózzal is így csináltuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!