Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows 10-ről Windows 7-re...

Windows 10-ről Windows 7-re váltani lehetséges?

Figyelt kérdés
Az ok, amiért váltanék nem lényeges. Az érdekelne, hogy lehet-e ilyet és nem lesz-e probléma belőle.

2020. márc. 31. 22:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs akadálya. Javaslom a DVD-ről való telepítést, az esetleges problémák minimalizálása érdekében.
2020. márc. 31. 22:33
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
Ha van jogtiszta Windows 7 rendszered, és a géped kompatibilis vele, akkor semmilyen probléma nem lehet belőle, leszámítva persze, hogy a hiábit már egy ideje nem javítják, így ha netezni is szeretnél a géppel, akkor védtelen vagy.
2020. márc. 31. 22:34
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem biztos hogy hagyományos módon nem fog sikerülni.

A telepítés megkezdésekkor átvizsgálja a HDD MBR-ét, és ha magánál későbbi verziót talál akkor vagy eleve kiírja ezt, vagy ha hagyományos eszközökkel törlöd akkor bár elindul a telepítés, de valami probléma fog fellépni. (kamu probléma)

Ezt már az XP-vel is eljátszotta az a tetű Microsoft.

A partíció teljes megsemmisítése után viszont menni fog.

2020. márc. 31. 22:53
 4/11 anonim ***** válasza:
37%

#3 Már nem azért, de eléggé nyilvánvaló és logikus lépés egy gyártó részéről az, ha valamiből az aktuális verziót akarják neked eljuttatni és nem engedik alapesetben, hogy régebbi verziót használj. Nem korlátozzák kifejezetten a dolgot egyébként, csak visszaállni clean install nélkül nem engednek. Attól még a lehetőség adott. Ez így van rendjén, az élet minden területén így megy ez, legalábbis én még nem hallottam olyanról, hogy a régi használatát szorgalmazták volna. Telefonon sem tudsz csak úgy visszaállni a régebbi Android verzióra. A lehetőség persze ott is adott, de az már kicsit komplikáltabb, közel sem olyan egyszerű, mint egy sima clean PC install.

Válaszolva a kérdésre, a clean install tuti megoldás. Létrehozol egy telepítőeszközt, lementesz minden adatot ami a C meghajtón van, majd leradírozod annak teljes tartalmát a hozzá kapcsolódó egyéb partíciókkal együtt, amik az előző rendszer (Win10) telepítésekor jöttek létre (ilyen pl. az EFI, helyreállítás GPT partíciós séma esetében). Bocsánat, nem is csak letörölni kell a partíció tartalmát, hanem ilyenkor érdemes magát a partíciót törölni. Ilyenkor ezeknek a partícióknak a mérete összeolvad egy nem lefoglalt, particionálatlan, üres területté, amit ha kijelölsz, abból létrehozza magának a Windows a rendszerpartíciót és az egyéb plusz partíciókat amik még kellenek. Dióhéjban ennyi a folyamat.

2020. ápr. 1. 00:20
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Simán lehet.

En is kiprobaltam a W10-et, de régi gépen pocsékul fut.

Siman visszaraktam a W7-et, csak a C partíció volt formazva, nem a teljes merevlemez. Azóta sincs semmi baja.

2020. ápr. 1. 07:56
 6/11 Shaddark ***** válasza:
31%

Amúgy, ha valaki nem használ netet a gépén simán jó még a win 7.

Ha használ akkor nagyon nem, kb. mintha mindig nyitva hagynád az ajtódat amikor elmész itthonról.

Bár ha valaki ilyen kommunális elveket vall, szereti megosztani másokkal a saját erőforrásait akkor is jó megoldás W7-et használni internettel. Azért az nagyszerű és felemelő érzés hogy segíthet saját erőforrásokkal másoknak.

2020. ápr. 1. 08:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha normálisan használnák a gépeket akkor tizede ennyi kártevő se lenne, de mit csinál az átlag user? Rákattint minden neki szimpatikus hirdetésre, hogy nyertél 3 autót, 50 csaj akar a környékről randizni veled,stb. Abszolút nem képesek felmérni, hogy mi a kamu és mi nem így ők teszik magukat sebezhetővé. Aki normálisan használja a gépet, tudja mit szabad letölteni és futtatni ott nem sok esélye van a vírusoknak.

Jómagam nem is értem, hogy ma már alapvetőnek számít az informatika órák az iskolákban, mégis sok fiatal van akik alapvetően teljesen analfabéták az informatikához. Olyan dolgokat már nem tanítanak nekik, hogy hülyegyerek ne kattingassál már mindenre?

2020. ápr. 1. 09:02
 8/11 anonim ***** válasza:
31%

Shaddark, eléggé biztos vagyok hogy nem.

Nem sok esélyük van, mivel alapból pár dologra használom a gépet, és mind eredeti szoftver.

2020. ápr. 1. 10:06
 9/11 anonim ***** válasza:
91%

Újra kell telepítened.

Probléma? Esetleg nem lesz mindenhez drivered. Vagy lehet lesz, ami már nem fog rajta futni.

2020. ápr. 1. 14:45
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#2 "így ha netezni is szeretnél a géppel, akkor védtelen vagy."

Ez a legfélrevezetőbb dolgok egyike.

A frissítés nem nyújt a kártevők ellen védelmet. Legfeljebb csak nagyon elenyésző hányaduk ellen. Kell egy normális böngésző, egy antivirus (NEM Defender!), meg talán egy tűzfal. Ettől lesz védett a gép, nem attól, hogy a Microsoft hetente belepiszkál a rendszerfájlokba.

2020. ápr. 1. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!