Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van köztes állapota a Cpu-nak?

Van köztes állapota a Cpu-nak?

Figyelt kérdés
Úgy tudom hogy egy proci vagy megy vagy nem. De van olyan hogy betölt a bios és a windows de ott már érzhető hogy nem fogja sokáig húzni. Ha igen hogy lehet letesztelni?

2021. jan. 28. 17:42
 1/8 CspCsj ***** válasza:

Processzorok ritkábban hibásodnak meg, mint a többi alkatrész.

Persze azért előfordul, és ilyenkor általában be sem kapcsol a számítógép, elvétve hibásan is működhet, de ennek nagyon kicsi a valószínűsége.

"de ott már érzhető hogy nem fogja sokáig húzni"

Érzés helyett inkább sorold fel, hogy milyen működési rendellenességeket tapasztaltál, amiért a processzorra gyanakszol. (a többi alkatrésszel gyakrabban van gond)

2021. jan. 28. 18:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Feladatkezelőben azt mutatja 100 on van de aida64 en alig 10% alatt mutatja de mégis dobja a kékhalált. De ha stresszt tesztelem akkor nem dobja a kékhalált. Lehet a lap a hiba?
2021. jan. 28. 18:23
 3/8 CspCsj ***** válasza:

Akkor kezdjük az elején, - pontosan milyen a processzor, alaplap, memória és tápegység? (tápegységnél nem elég, hogy 500W)

Mióta van meg a gép? Lett valami utólag cserélve benne?

Telepítettél külön víruskeresőt, vagy használsz Valorant anti-cheat?

Gondolom mostanában kezdte a kékhalálozást, - csak AIDA programnál tapasztalod, vagy máskor is? Véletlenszerűen, vagy csak bizonyos helyzetekben?

Kékhalálok részleteit listázhatod:

[link]

Vannak ismétlődő hibakódok? (BugCheckCode)

2021. jan. 28. 18:44
 4/8 CspCsj ***** válasza:
A Valorant anti-cheat részt elfelejtettem kitörölni...
2021. jan. 28. 18:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Memtest 86
2021. jan. 28. 18:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Alaplapcsere után kezdődött. Pontosabban egy 775-ös Q9400 as cseréltem le egy i5-2300-ra ram ugyananyi 2x2gbddr2 - >1x4gbddr3 a táp egy akigy volt de azt most lecseréltem egy 700wattosra az új lapnál kezdte ezt csinálni. Kékhalál okát megnéztem és a ntoskrnl. Exe irta de arra mindent kipróbáltam.
2021. jan. 28. 18:55
 7/8 anonim ***** válasza:
Az a 1155-ös alaplap csak neked új, megette az már a kenyere javát. Lehet, hogy azzal van a baj. A processzor biztos jó, az nem szokott elromlani. A ramot nézd meg a memtest 86-al. Ha dedikált videokártyád van, tedd át a monitort az alaplapira. Fokozatosan, lépésről-lépésre ki kell szűrni a hibalehetőségeket.
2021. jan. 28. 21:12
 8/8 A kérdező kommentje:

Megnéztem a memtestel a dolgokat [még fut] és a ramra ezt írta:

RAM may be vulnerable to high frequency row hammer bit flips

2021. jan. 29. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!