A mostani LGA 1200-es i7-esek miért nem gyorsabbak alkalmazások terén annyira, hogy megérje ár/érték arányban?
Nézem a teljesítményeket, de alig mutat több FPS-t játékok terén, mint egy i3, max 10-20% a különbség, árban pedig egy i3-hoz képest 3x-osa, miért?
8 mag 16 szál nem kell játékoknak nagyon még, elég a 4/8 is, de a lényeg, hogy miért nem ár/érték arányban vannak ezek?
ha i7-est vennék, akkor 3x gyorsabbnak kéne lennie, nem???
Csak azért, mert ennyi erővel megérne játékokra simán is egy i3-as is, plusz pénzkidobás egy i7-est ezért venni 10 20 %- javulásért,
persze ha majd 8 magos 16 szálas processzor kell játékoknak akkor megértem, de így felesleges...
Valóban nem hoz hatalmas változást egy i7 az i3-hoz képest. Hisz még az i3-at sem használja ki a legtöbb játék. De próbálj meg az i3-on futtatni pár dolgot játék közben.
Mondjuk futtass egy dc-t, hisz beszélgetsz játék közben a haverjaiddal.
Menjen egy internet, hisz valahonnan hallgatsz zenét + facebook/messenger valami kell.
És estére még tölts le egy filmet is, hogy legyen mit nézned.
Ha így hasonlítod össze, akkor rögtön más lesz az egész.
Vagy ne csak játék összehasonlító videókat nézz, hanem mondjuk renderelési videókat is, ahol valóban számít a nyers erő, akkor egyértelműbb lesz a különbség.
De még így is jobban megérheti az i3.
Félreértés ne essék!
Nem akarom védeni az i7-ek árát mert igenis drágák, csak a kérdésre válaszoltam.
Ha csak jatekokra kell, akkor egy i5 10400 vagy 10600k a legjobb intel fronton (szerintem!)
i7 vagy i9 akkor jo, ha olyan programokkal dolgozol, ami tamogatja a processzor tobb mag/szal hasznalatat, igy gyorsabban vegez a nagy szamitasi teljesitmeny igenyu feladatokkal, pl videok exportalasa, vagas kozbeni render, modellezes stb
Aki csak jatekra vesz i7/i9-et az ne szitkozodjon, hogy a haverja i3/i5-os gepe is hasonlo eredmenyeket general jatekok alatt ...
szinten a #4
vagy mint elottem irjak, tobb dolgot futtatsz egyszerre es minden normalisan mukodik es nem szakad/akad/fagy semmi
Persze ehhez nem eleg i7/i9 .. kell hozza elegendo ram is, 8gb edes keves, sot lassan a 16 is ...
nem a processzor csinalja az fps-t ...
igen, koze van hozza, mert a proci hajtja a videokartyat, de ha egy eros proci melle gyenge kartyad van, akkor nem vagy elobbre
forditott esetben se vagy tul nyero, mivel a bivaly kartyat egy i3 nem biztos, hogy meg tud hajtani
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!