Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a franc történt a Videokárt...

Mi a franc történt a Videokártya árakkal?

Figyelt kérdés

Eddig amikor azt hallottam, hogy nőnek a videokártya árak, arra gondoltam, hogy az kb. +10-20% lesz.

Most januárban szerettem volna lecserélni az 1050ti-omat egy 1660 superre, ami eddig 100k alatt beszerezhető volt.

Erre az egyik reggel szinte varázsütésre minden gpunak felment a pcsába az ára és emellett sehol sincs készleten. Ez most akkor a BTC bányászat, a brexit vagy esetleg valami egyéb szabályozások miatt van?

[link]

2021. jan. 11. 19:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
24%
Rosszul értetted.
2021. jan. 11. 22:46
 12/29 anonim ***** válasza:
43%
#11 nyilván, mivel többször is leírtad hogy nem így van. Vagy már elfelejtetted?
2021. jan. 11. 22:48
 13/29 anonim ***** válasza:
24%

Manipuláció az egész. Korna ide vagy oda ha elmész átlagosan egy helyre mindenhol dolgoztak és dolgoznak a mai napig, nem volt leálva a gyártás.

Nyerészkedés, az árak feltornászása, a fogyasztó lehúzása, hiszen tudják úgyis-ígyis megveszi a nép ha szüksége van rá. Aztán jönnek az ilyen esti mesékkel is, hogy 10 raklap kártyát loptak ki a gyárból, csak épp legyen mire fogni, hogy miért nincs. Holott a saját bányász cégeiknek csinálják és ott is nyerészkednek. Drága lett a bt, megéri egy darabig ismét.

2021. jan. 12. 07:54
 14/29 anonim ***** válasza:
24%
13, ennyi.
2021. jan. 12. 08:34
 15/29 anonim ***** válasza:
76%

13. "nem volt leálva a gyártás" Te komolyan elmentél megnézni a videokártya gyárakat Taiwanba, Indiába, Kínába és láttad, hogy nem állt le egyikben se a gyártás?

Milyen az az "átlagos hely", ahova "ha elmész"? Szerinted hol gyártják a videokártyákat, a pc boltokban??

2021. jan. 12. 10:56
 16/29 anonim ***** válasza:
24%
Igen képzeld, Európában számtalan gyárban megfordultam az elmult év során a munkámbból kifolyolag és semmivel sem volt tavaly kevesebb munkám az előző évekhez képest. Ugyanúgy megy a termelés, csak te hiszed el a rizsát, mert a tv-ből élsz. Kinában hamarabb is vége lett az állítólagos járványnak, ellenben mi még "küzdünk", mégis gőzerővel folyik a munka, csak épp az árak mennek fel és nemsokára még jobban felfognak menni egy kamuválság keretében, amit te fogsz a legjobban leszívni, mert mindent elhiszel amit neked mondanak.
2021. jan. 12. 11:26
 17/29 anonim ***** válasza:
"Európában számtalan gyárban megfordultam" De azt igaz tudod, hogy a videokártyákat nem Európában gyártják? És hogy egy európai TV/akármi összeszerelő üzem nem egyenlő egy ázsiai számítástechnikai alkatrész gyártó céggel? Az a helyzet, hogy veled ellentétben tökéletesen tudom, hogy Kínában és Indiában is minden gyár (gyógyszer, IT, stb.) gyár zárva volt hónapokig, szóval elég szép hiány volt, aztán meg a szállítással voltak problémák, mivel miután minden kinyitott és elkezdték a termelést, nem volt elég kapacitás elszállítani ezeket a világ minden tájára. Se konténer, se hajó, se repülőgép nem volt elegendő. Szóval ezért drágult sokminden. Speciel a videókártyák jó része itthon az arukereso adatai szerint nem vagy alig drágult, mert itthon ritkán vesznek többszázezres kártyákat.
2021. jan. 12. 12:56
 18/29 anonim ***** válasza:
16%
17, te nehezen tudod elfogadni, ha nem neked van igazad, ugye?!
2021. jan. 12. 13:11
 19/29 anonim ***** válasza:
Ha észrevetted Kínát is megemlítettem:) Egyébként ott élsz, hogy ennyire biztos vagy magadban? Az antwerpeni kikötő minden kívétel nélkül, a tavaly egész évben folyamatosan szállította az európai árucikkeket Kínába és onnan vissza Antwerpenbe. Ez csak egy példa ami számomra jól követhető volt. De nem foglak meggyőzni mint ahogyan a 18as említette, úgyhogy hagylak nyerni.
2021. jan. 12. 14:50
 20/29 anonim ***** válasza:

19. nem, nem ott élek, hanem vannak kapcsolataim gyárakkal és tudom, hogy mi volt Kínában és Indiában 2020-ban.

Szóval pontozgathatsz ahogy akarsz, meg írogathatsz az antwerpeni kikötőről, attól még nem lesz úgy, ahogyan azt te gondolod.

2021. jan. 12. 16:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!