Eddig amikor azt hallottam, hogy nőnek a videokártya árak, arra gondoltam, hogy az kb. +10-20% lesz.
Most januárban szerettem volna lecserélni az 1050ti-omat egy 1660 superre, ami eddig 100k alatt beszerezhető volt.
Erre az egyik reggel szinte varázsütésre minden gpunak felment a pcsába az ára és emellett sehol sincs készleten. Ez most akkor a BTC bányászat, a brexit vagy esetleg valami egyéb szabályozások miatt van?
Nincs elég gyártási kapacitás, semmit nem lehet normális áron kapni, nem csak videokártyát. Ryzenek többe kerülnek mint az azonos magszámú intelek kerültek 3 éve, ps5 nincs sehol, videokártyát meg legfeljebb képen látsz. Nagyon kevés gyár van, intelen kívül mindenki szenved most(ők is csak azért nem, mert saját gyáruk van - gyakorlatilag nekik egyedül, nvidia, amd, és a samsungon kívül az összes telefon gyártó is csak bérli a gyártási kapacitást). Egyszerűen rohadt kevés készül mindenből, senki nem tudja hogy ez mikor fog változni.
2021. jan. 11. 20:11
3/29 anonim válasza:
Én azért nem gondolom, hogy ez kizárólag a vírus miatt van. Szándékos piaci manipulációt sejtek a háttérben, mindamellett, hogy nem vagyok sem összeesküvés gyártó vagy hívő.
2021. jan. 11. 21:17
4/29 anonim válasza:
4. ki írta, hogy a vírus miatt van?? Én nem látom, hogy bárki is szóba hozta volna.
2021. jan. 11. 21:46
5/29 anonim válasza:
Én nem vagyok egy videókártya szakértő, nem követem az árakat, de megnéztem a linkelt árukeresőn 1-2-nek hogyan alakult az ára 2019 eleje óta és azt láttam, hogy vagy ugyanannyiba kerül: GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6GB, MSI GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 128bit, stb.
vagy 10%-kal drágult: GIGABYTE GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6, ASUS GeForce RTX 3060 TI 8GB, ASUS Radeon RX 5700 ROG STRIX OC 8GB (miközben a Ft többel gyengült az Euróhoz és Dollárhoz viszonyítva)
2021. jan. 11. 21:51
6/29 anonim válasza:
5, na és hol írtam én, hogy bárki is szóba hozta, he?
2021. jan. 11. 21:53
7/29 anonim válasza:
Egyáltalán honnan veszed, neked írtam??? Miért, ki vagy te???
2021. jan. 11. 21:56
8/29 anonim válasza:
Ki mondta, hogy nekem írtad? Én kérdeztem, hogy miért írtad, hogy "Én azért nem gondolom, hogy ez kizárólag a vírus miatt van", mert én nem láttam, hogy bárki említette volna. De akkor jól van, jól láttam, hogy nem láttam, mert semmi értelmét nem láttam és nem látom a mondatod első részének így. Megyugodtam, hogy nincs gond a szememmel, pláne, hogy többször is végigolvastam a hozzászólásokat, hátha találok benne valami vírusra hivatkozást.
2021. jan. 11. 22:14
9/29 anonim válasza:
Talán nem írhatom le, hogy szerintem nem a vírus miatt van, csak akkor, ha valaki korábban már említette a vírust? Vagy hogyan képzelted?
2021. jan. 11. 22:18
10/29 anonim válasza:
#9 leírhatsz bármit, szólásszabadság van,de speciel én is úgy értettem mintha arra reagáltál volna, hogy valaki kizárólaga vírust sejtette a háttérben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!