Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 3 vagy 4 pin-es ventilátort...

3 vagy 4 pin-es ventilátort vegyek?

Figyelt kérdés

MSI b550 tomahawk lapba 3 vagy 4pines ventiker érdemet venni?

Ha már van benne 3 pines akkor célszerű olyat venni?

2021. jan. 5. 18:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Ezt már kérdezted egyszer, nem?
2021. jan. 5. 19:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Amilyet akarsz, 4 pinesnél PWM-el, 3 pinesnél feszültség szabályzással állítja a sebességet.

Kb semmit sem befolyásol a választás során a csatlakozó.

2021. jan. 5. 19:16
 3/7 anonim ***** válasza:
11%

3pines elég

PWM fölösleges, mert azzal pörgeti a ventit úgy mint a barom.

Lapon beállíthatod minden egyes venti csatlakozóra hogy milyen feszültsgét akarsz neki adni hány fokon.

2021. jan. 5. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:

"PWM fölösleges, mert azzal pörgeti a ventit úgy mint a barom."

Nonszensz, valami beállítást elbaxtál.

2021. jan. 5. 21:24
 5/7 anonim ***** válasza:

nem hiszem

4 pines ventim van, de pwm-re állítva 1000-res fordulatod pörgetni a 12es ventiket alapon, és ez nekem sok.

én 600-700rpm közé lövöm be, terhelésnél is max 1100 rpm.

bőségesen elegendő levegőt szállít, mert 6db 12es ventim van.

2021. jan. 5. 21:32
 6/7 ThodEE GoD ***** válasza:
Csak a vezérlés más, a B550 toma tud DC-t és PWMet is, minden csatlakozónak van külön grafikon, te állíthatod be egyesével hogy xfok=x% legyen
2021. jan. 5. 21:56
 7/7 DestinyInCap ***** válasza:
Házhűtő ventillátor vásárlásakor én úgy szoktam ajánlani, hogy pl. a gépház elülső oldalára ha tegyük fel 3 venti mehet, akkor legfelülre sima 3 pinest raknék, mert az max rpm-en forog, megfelelő légáramlás nyújtva a processzor hűtőnek, s ezek közül is olyan ventit vásárolnék, ami célzott hűtésre alkalmas, középre 4pin pwm, alulra pedig szintén 4 pin vagy egyéni döntés. Ezek ugye befelé fogják a légáramlást vezetni... hátulra 3pin, és ha nagyon szeretnéd kifullozni a hűtést, akkor ha felülre is tudsz rakni oda 4pin pwm-eket raknék kifelé áramoltatva a levegőt... ha előre csak 2 ventit tudsz rakni de azok általában nagyobbak akkor 4pin pwm... ha olyan a gépházad hogy felülre tudsz rakni lemez meghajtót, akkor alulra 2 venti mehet így "felülre" 3 pin, az alsó pedig 4 pin pwm
2021. jan. 10. 03:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!