Milyen processzor ventilátort vegyek?
Jelenleg egy Intel Core i3-4160 3.60 GHz-es procim van, és ennek a gyári hűtőjét használom.
A neten nincsen megadva ennek a mérete, így nem tudom, hogy mekkorát kéne venni. Egyáltalán nem tudom, hogy milyen a jó ventilátor, és, hogy melyik lenne jó a gépembe.
A lényeg, hogy legyen nagyon halk, és hűtsön nagyon jól.
Nagyon hangos a gépem, ezért szeretnék egy új hűtőt venni bele. Később biztosan veszek majd egy új processzort, de lehet, hogy csak egy év múlva kerül rá sor.
De hogyha veszek egy újabb fajta processzort (mondjuk egy i7-est), akkor ahhoz másik hűtőt kell venni?
Szerintem felesleges most drága cpu hűtőt venni, a gyári is megteszi, amit 1500 ft ért vehetsz.
Intel (LGA1150, LGA1151) gyári processzor hűtő (új-pasztázott) 1500Ft
5-ös
Ember, minek venne még egy gyári hűtőt? Épp azt írja a kérdés alatt, hogy az van neki, és hangosnak találja.
CPU hűtő vásárlásnál 2 dolog számít, hogy kompatibilis legyen a foglalattal, ez a te esetedben LGA 115x, és hogy magasságra beférjen a házba. Illetve erősen ajánlott legalább 120 mm-es ventilátorral szerelt hűtőt venni, azok lassabban forognak, így halkabbak.
Egy ID-COOLING SE-214X már jó lenne, akár i7-hez is. (159 mm magas)
Vagy kicsit drágábban:
LC-Power Cosmo Cool LC-CC-120 (152 mm magas)
ID-COOLING SE-214 (160 mm magas)
Alpenföhn Ben Nevis (140 mm magas)
Thermaltake Contac Silent 12 (153 mm magas)
Alpenföhn Ben Nevis Advanced (ennek már 130 mm-es ventilátora van, 159 mm magas)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!