Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen CPU coolert vegyek?

Milyen CPU coolert vegyek?

Figyelt kérdés
Kinéztem egy "arctic freezer 34 esports duo" nevű terméket. Jelenleg Coolermaster Hyper 212 Black van a gépemben, i5-7600k 4.2ghz boostal nem ment még 65 fok felé. Jelenleg 15k a keret,de ha tudtok mondani olyat, ami jelentősen jobb, és 20k esetleg, akkor félrerakok még rá. Tehát szeretnék 20k-ig egy cpu coolert, ami a 4.5ghz boostot is viszi.

2020. febr. 16. 22:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok biztos benne, hogy neked egy drágább hűtő kéne. 65 fok nagyon baráti, ráadást húzás nélkül nem fogsz elérni 4.5 GHz-t, 4 magon alapból nem megy 4GHz fölé. A 4.2 az a egymagos turbo boost órajel.

Ha a terhelés alatti hőmérsékletet mindenképpen le akarod tornászni akkor hardveraprón néznék valakit aki deliddel foglalkozik.

Azt a 15 ezret én eltenném a helyedben a következő proci+alaplap kombóra.

2020. febr. 16. 22:22
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Illetve itt a silicon lottery statisztikája a te procid húzásáról, (delidve voltak): [link]
2020. febr. 16. 22:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal jobb hűtő egyáltalán nincs, ez tudja kb a 80 százalékát annak amit a legjobb léghűtések tudnak(d15, dark rock pro és hasonlók), normálisan szellőző házban a komolyabb vízhűtések sem tudnak ezeknél jelentősen többet.

De ahogy az első írta, a boost nem így működik(illteve intel alatt nem), nem csak hogy nem tartja minden magon a 4.2 t, de ezt egy magon sem tudja hosszú távon tartani, ez csak egy rövidtávú extra teljesítmény, hosszabb benchmarkok alatt is visszavesznek belőle. Manuális tuninggal próbálkozz ha érdemi plusz teljesítményt akarsz, aztán meglátod hogy van-e értelme komolyabb hűtésbe fektetni. Semmiképp sem pénzkidobás, a coolert viheted magaddal, de a kérdésed alapján úgy tűnik hogy olyasmit vársz tőle amit nem fog megadni.

2020. febr. 17. 08:48
 4/4 GTX Geforce22 válasza:
100%
hardveraprón vagy 1 pali aki cpu-t delidel küld el neki -20 fokot jelent amúgy a TOP1 a Noctua hűtők 8-10 év garancia rohadt csendes jó csapágy... (nekem is az van)
2020. márc. 14. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!