Mire van hatással egy 2. M.2 SSD berakása?
Venni akarok egy új ssd-t a gépembe és nem tudom, hogy SATA vagy M.2 legyen.
Konfigom:
Asus rog strix B450-F Gaming
Samsung 950 Pro 256gb M.2 NVME SSD
1070Ti
Ryzen 5 3600x
Az alaplap manual azt írja, hogy ha telepítek egy 2. M.2 ssd-t, akkor az PCIe x16 helyett csak x8 lesz. Ez érdekelne, hogy ez mire lenne hatással.

videokarytara van hatassal a pcie x16
ket M2 foglalat is van lapodon?

Ha az M.2_2 foglalatban M.2-es eszköz van, akkor a PCIe x16_1 nyolcszoros módban fog futni.
erre vonatkozik
a fo vga foglalatra tehat nem csak ha 2 vagy 3 vga lenne gepedben, vagy ha rossz foglalatba tetted vga dat
vagyis ha masodik benne van az lassab lesz, mondjuk amugyis osztozik a pcie x16 a a masik kettovel azt irja, igy eleve meglasab lenne tobb vga s rendszerrel egyutt? Talan kezikonyv tobbet ir
meg aztan ugyis gyakorlatban ki lehet probalni ha lesz ilyen eset, ha meg nem akkor mindegy

Ez csak a videókártyára lenne hatással , vagyis a videókártyának rendelkezésre álló sávszélességre.
Gyakorlatilag nem vesztesz semmit, az SLI/CF kétkártyás rendszereknél is csak 2 X x8 lenne..

illetoleg elneztem x16_3 ra gondoltam
de 1 et ir amit ideztem
most ha az a fohely (a leggyorsabb) akkor azt befolyasolja es az nem tul jo
2 db PCIe 3.0 x 16 (x16 és x8/x4 mód támogatása)
1 db PCIe 2.0 x 16 (x4-es módban)
mondjuk ugy latom ket egyenrangu foglalat van
akkor a vga t ki kell probalni masikba (ha x8 ba menne ahol van x16_1)
Es ha masikba x16 ban megy tovabbra is akkor nincs semmi gond

"Es ha masikba x16 ban megy tovabbra is akkor nincs semmi gond"
Azt mégis hogy menne? Izzadna hozzá az alaplap extra kábelezést a foglalatig a processzor meg extra PCI-E sávokat? :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!