Ryzen 5 1600 és 2600 között sok különbség van?
Hány %-kal erősebb a 2600?
Leginkább játékokhoz használnám pl. Cyberpunk, Battlefield 5, Dying light 2 stb..
1600AF et szerezz ha tudsz mert az 2600
1000 szeria nem igazan eri meg kezdeti hibai gyengesegei vannak
10% kulonbseg van koztuk amugy
atlagos minimum elteres telejsitmenyben
de jatekoknal azert mas a helyzet teszteket kell nezz, minden jatek mashogy viselkedik masok igenyeik
Jaja, #1-nek igaza van. A későbbi alkalmakra pedig:
techpowerup cpu tesztek alapjan FHD jatekokban 7% az elteres tobb cpu hasonlito tesztnel is
vagyis picivel kisebb mint amugy varnank (osszesitett teljesitmenykulonbseguk alapjan)
amiket irsz jatekokat azoknal igazabol teljesitmens szempontbol mindegy (7/10%) mivel mind sok mag szalat kihasznalja
es amugy pedig modernebb procikat szeretnek 3000 szeriast legalabb vagy az legujabbakat
Xy4
Játékra tartom hogy a 10400F-nél jobbat aligha kapsz abban az árkategóriában.
Annak ellenére hogy Ryzen párti vagyok most óva intelek tőle mert eléggé felment az áruk.
A LEC-nél mondjuk van 3600, az nem rossz vétel, de a többi felejtős kb.
De hozzáteszem a 970 nagyon kevés manapság, még sok esetben egy RTX2060 is képes elfogyni...
Mondjuk jelenleg amúgy sem tudsz váltani, de ha majd teheted legalább egy 5700XT-t szerezz be, meg majd ha csökkenek az árak a 3060Ti is már teljesen okés.
Köszi a válaszokat,
Akkor szerintem felesleges többet költenem a +7-8% teljesítményért.
Arra gondoltam hogy 1600-at veszek, és várok az újabb generációsra.
#5,
Én is gondolkoztam a 10400-ról, de használtan dupla annyiba került mint egy Ryzen 5 1600.
Pont ezért akarok AMD-re váltani mert ár-érték arányban nagyon jók.
Ez mondjuk igaz, bár ha teheted mindenképpen B450-es alaplapot vegyél majd alá.
Mondjuk valamelyik Max-os MSI-t, Tomahawk-k vagy Pro-t.
Jelentős különbség nincs 1600-2600-ról, de pl
i3 10100F vagy i5 10400F között sincs csak pár % benchmark szerint.
viszont i3 10100F-et jobbnak tartom mint a r5 1600-at. árban ugyan ott vagy, ha jobb alaplappal vásárolod mindkettőt. legjobb low budget procik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!