Nálunk is ilyen rossz a helyzet a kórházakban informatika téren?
Egy haverom egy szlovákiai kórházban rendszergazda.
Mondta, hogy kaptak valami új szoftvert, amihez minimum Windows 7 kell, de az ottani gépek 80%-a még mindig Core 2-es XP-s gép.
Most azt csinálják, hogy a "jobb" gépekre XP helyett telepítik az illegális Windows 7-et.
(valami pályázaton tavaly kaptak Windows 10 licenceket, csak nincsenek olyan gépeik amikre feltelepíthetnék).
Nálunk is ilyen szinten megy a szoftverkalózkodás állami intézményekben?
Szia!
Ez a kérdés eszembe juttatta az általános iskolámat, ahol 2018-ban végeztem, és akkor is az Xp futott a gépeken, a 2003-as Office programcsomaggal.
#1 :D
core 2 n elfut a win10
win10 nem igazan igenyel mast mint win7
csak ramot eszik tobbet
de 2gb on is mennie kellene azert, kevesebbel persze nem erdemes szenvedni,
Így igaz, ráadásul én nem C2D-t, hanem Pentium E5300-t használok, és tudok játszani is rajta
Koráhzakban már nem használnak xp-t - már ahol én jártam, csak win7el és win10-el találkoztam.
Viszont vannak olyan helyek, ahol még igen, MÁV, Posta stb. helyeken előfordul még a win7 és az xp is.
Posta most kapott pénzt win10 átállásra, hívtak is, hogy januárban elkezdődnek a telepítések és a tesztelés stb, de ha jól értelmeztem több 100 gépet akarnak telepíteni SCCM nélkül.
Nálunk konkrétan ki kellett rúgni a helyi microsoft igazgatóját, mivel korrupciós botrányba keveredett. Az állam irreálisan magas áron vesz informatikai eszközöket és szoftvereket, így a többletköltség a fideszes kasszába mehet.
Most nem fogok keresgélni mindenfélét bizonyításhoz, nézz utána, ha érdekel!
Kiindulásnak:
5-ös.
I5 9700k nem létezik, illetve a ram is kicsit gyanús nekem. Milyen márkájú?
2002-ben voltam műszaki gyakszis egy kórházban.
Akkor cseréltük le a 286/386-os DOS-os gépeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!