PC-hez gépházat otthon készíteni mennyire bonyolult?
Szeretnék egyedi gépházat készíteni, nem szeretem az átlag és a bolti dolgokat. Van elég sok szerszám és alapanyag is itthon, igaz nem a legpreciziósabb lézervágó, hajlítógép, esztergapad stb. Anyagok terén lehet kicsit túlzás, de van acéllemez és aluminium is kb 1mm és 1,5mm vastagságú.
Plexi is van itthon, de nem hőálló.
A furatokat az alaplap és a táphoz igazítva kötném be, mennyire lehetne működőképes?
Földeléssel van kérdésem, ha pl acélból csinálnám és lenne vagy 5 kg csak a gépház az túlzás és nem lenne kóbor elektromosság benne?
Én fából csinálnám, lemezből készültet tuctatnyit lehet venni.
Egy szépen faragott, festett, lakkozott, és plexi oldal lap...
LED szalaggal szépen ki is lehetne belülről villágítani.
Esetleg olyanokra is gondolj, mint bekapcsoló gomb, reset, power és HDD LED,
meg eygy front panel, amin Jack dugók és USB portok is vannak.
Értem, hogy fából is lehet csodálatos dolgokat alkotni, de az első kérdés a hő elvezetés, második kérdés a gyúlékonyság. Tudom elég nagy baj, ha a gépnél a tűztől kell félni, de na. Nem vagyok asztalos, bármiből lehet gépház azt is tudom.
15# igen írtam, hogy egy régebbi gépházból kitudnám menteni a power, reset stb gombokat.
Nem vagyok a karácsonyfa izzó gépházak híve, inkább minimalista/fekete vagy acél szürke fém dolgok jönnek be, de köszönöm az ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!