PC-hez gépházat otthon készíteni mennyire bonyolult?
Szeretnék egyedi gépházat készíteni, nem szeretem az átlag és a bolti dolgokat. Van elég sok szerszám és alapanyag is itthon, igaz nem a legpreciziósabb lézervágó, hajlítógép, esztergapad stb. Anyagok terén lehet kicsit túlzás, de van acéllemez és aluminium is kb 1mm és 1,5mm vastagságú.
Plexi is van itthon, de nem hőálló.
A furatokat az alaplap és a táphoz igazítva kötném be, mennyire lehetne működőképes?
Földeléssel van kérdésem, ha pl acélból csinálnám és lenne vagy 5 kg csak a gépház az túlzás és nem lenne kóbor elektromosság benne?
Ennyi. Ezek az eszközök kellenek. Így menni fog.
Földelés szerintem nem kell külön. A tápegység háza hozzáér a házhoz, és az földeli onnantól. Én így gondolnám... semmilyen házon nem láttam még, hogy külön lenne bármilyen földelési megoldás.
Jó, csak anyag használatra értem, h mit praktikusabb használni.
Illetve azon gondolkodom, hogy egy régi gépházból is kitudok menteni dolgokat, pl usb port, jack, I/O reset gomb
A fa, vagy bútorlap a legjobb alapanyag. Viszonylag könnyen formázható és önmagában is szép textúrát ad.
Vagy egy antik rádiót kibelezve is jó nyersanyaghoz juthatsz.
Amúgy komoly irodalma van. Ha rákeresel a PC case mod, vagy PC Case from wood kifejezésekre szerintem még pontos leírást is találsz.
#6 igen nagyon szép és ötletes házakat lehet belőle építeni, én azért nem mondtam a fát, mert ahhoz már nem árt a jobb gép, amivel igényesen meg lehet munkálni a fát és talán időigényesebb is..
de ha a kérdezőnek van hozzá gépe illetve ideje, tudom ajánlani én is
Nyilván kell hozzá egy csomó kreativitás, sok óra tervezés és még több aprólékos munka. Viszont az eredmény nem vitásan szemet gyönyörködtető lehet.
Volt is egy cég ami erre a bizniszre épült. Woodacus Kft-nek hívták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!