Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hirtelen belassult nagyon a...

Hirtelen belassult nagyon a laptopom, mi a baja?

Figyelt kérdés

Délután még hasított, épp tételeket dolgoztam kifele vizsgához, majd kikapcsoltam.

Este újra bekalcsoltam, a kikapcsolás óta 2 óra telt el, gyakorlatilag úgy belassult, hogy egy fájlkezelőt 15-20 másodperc mire behoz. Melegedni nem melegszik, ventillátor nagyon ritkán jár. Délután hibátlan volt. Mi történt 2 óra elteltével? Újraindítottam, akkor is lassú volt. Szövegszerkesztő, miután betölt, használható rendesen, de ablakok közti váltás is több mp. lett.

A laptop tartalma:

8 Gb DDR4 RAM, Ryzen 3 3200u 2,9 GHZ proci, 256 GB SSD.

Ezzel hasítania kellene ilyen alap felhasználásnál.

2020. dec. 22. 22:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

HDD, SDD egy kutya mindkettő lehet hibás :) És miért szállna el az egész? Attól függ melyik része döglődik. De ez csak tipp volt, arra akartam rámutatni, hogy sok oka lehet annak, amit tapasztalsz.

De egyébként azóta konstans sz@r vagy csak néha? Bekapcsolás után rögtön, vagy egy idő múlva?

A trimet pedig bízzuk az OS-re, átlagos usernek azt sem kell tudnia, hogy létezik.

2020. dec. 24. 22:10
 12/14 A kérdező kommentje:

Hát amikor kiírtam ezt a kérdést, akkor kb 2x ilyen lassú volt. Most is lassú, amikor normálisan működött, ahhoz képest érezhetően lassabb.

A bekapcsolás az eddigi 8-10 mp helyett 20-25 mp.

A fájlkezelőt korábban azonnal behozta kattintás után, most lemértem, 7 mp volt. Nem egy egetverő nagy idő, de egy SSD, egy átlag felhasználáshoz viszonylag erős Ryzen 3 proci, és 8 GB DDR4 RAM rendelkezésével ezért többet várni el, és eddig jobb is volt.

A böngészőnél vehető még észre lassulás, a Facebookot pl. nehezen tölti be, de a többi oldalnál is 4-5 mp. többlet idő, a korábbiakhoz képest.

Ezt a trimet igazából azt se tudom micsoda, ennyire nem vágom a témát.

Nekem igazából csak az számítana, hogy a soron kövrtkező vizsgámon bírjin el egy elearning rendszert és egy webexet egyszerre használva úgy, hogy megosztott képernyőképpel és bekaocsolt kamerával fog menni. Remélem ennyi folyamat nem fekteti meg.

Utána akár ráérek újratelepíteni is, hátha megoldaná. Azt hittem ez valami beállítási hiba, de sehol nem találom az okát.

2020. dec. 25. 11:07
 13/14 A kérdező kommentje:

Update:

Rájöttem hol a hiba, de a megoldást továbbra sem tudom.

Tegnap töltőn volt, és közben k.va gyors volt.

Ma töltő nélkül nagyon lassú volt. Egy éves, akksija még nem rossz, a teljesítmény is fel volt véve, hogy ne kímélje az akkuidőt, maxon menjen és mégis lassú volt. Mihent feltettem töltőre megint gyors lett.

Valami az akkuval lenne?

2020. dec. 29. 17:37
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézd át az energiagazdálkodás beállításait.
2020. dec. 29. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!