3 nap alatt hirtelen belassult a laptop?
A laptop egy intel core i3 2310M, 4 GB RAM és egy HD 7710M-es kártyával rendelkezik. Egy hete történt meg az, hogy az egyik nap még nagyon gyors volt, ment rendesen aztán 3 nappal később meg iszonyat lassú lett. 3 nap alatt lassult le. Ha egy 10-es skálán értékelni kellene akkor egyik nap 10/10 3 nappal később 10/2 a sebessége. A laptopon hétköznapi felhasználásra van. Semmi játék, csak internetezés+e-mail nézés. Meg ugye a szokásos Word+Excel használat.
Túlmelegedés kizárt dolog, mert "Master Cooler" "plecsni" van rajta, ami igaz is, mert 3 órás használat után is még a langyostól is kicsit hidegebb az alja, és ugyanilyen marad amikor vírusirtás volt. Egyedül az akkumulátora melegszik akkor amikor töltöm, de ez gondolom szabályos.
A szokásos CCleaner+Avast vírusirtás megtörtént. Az Avast 1 db nagyon magas veszélyeztetettségű vírust talált, azt kitöröltem. Lefuttattam egy Anty Spyware Terminator 2015-öt, az 1 db cookie-t talált, kitöröltem, de ettől sem lett gyorsabb.
Lemeztöredezettségnél a D 0%-os a C meghajtó a legutóbbi - 3 hónapja történt- ellenőrzés szerint 0%-os, de nem tudtam lefuttatni egy újat, mert 89%-nál megállt a gép, és csak darált elég sokáig.
A lassúság abban mutatkozik meg, hogy az üdvözöljük felirat 90 másodpercig látható majd miután bejött a kezdőképernyő még 150-180 másodpercig csak darál. Ha ezalatt valamit megnyitok akkor van hogy a tálca is eltűnik, majd visszajön. Miután minden bejött és megnyitunk egy böngészőt pl a Chrome-ot, akkor előbb 4 mp-t darál majd nehézkesen de megnyitja a programot. És ugyanez megy mindennél, csak hol rosszabb hol jobb időt produkál.
Semmilyen felesleges program nincs rajta. Semmilyen downloader, semmilyen toolbar, semmi se! A google-ban is mindent letiltottam a bővítmények és a chrome://plugins/ menüpont alatt, csak annyi van engedélyezve, hogy a PDF dokumentumokat meg tudja nyitni.
A gépet eredeti windows 7 home premium 64 bites operációs rendszerrel vettük, 3 éve.
Van esetleg valakinek ötlete, hogy mi a baja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!