Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hirtelen belassult nagyon a...

Hirtelen belassult nagyon a laptopom, mi a baja?

Figyelt kérdés

Délután még hasított, épp tételeket dolgoztam kifele vizsgához, majd kikapcsoltam.

Este újra bekalcsoltam, a kikapcsolás óta 2 óra telt el, gyakorlatilag úgy belassult, hogy egy fájlkezelőt 15-20 másodperc mire behoz. Melegedni nem melegszik, ventillátor nagyon ritkán jár. Délután hibátlan volt. Mi történt 2 óra elteltével? Újraindítottam, akkor is lassú volt. Szövegszerkesztő, miután betölt, használható rendesen, de ablakok közti váltás is több mp. lett.

A laptop tartalma:

8 Gb DDR4 RAM, Ryzen 3 3200u 2,9 GHZ proci, 256 GB SSD.

Ezzel hasítania kellene ilyen alap felhasználásnál.

2020. dec. 22. 22:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Task managerben megnézném, hátha valami a háttérben eszi az erőforrásokat. Ha semmi ötleted nincs, végső megoldás lehet az ujratelepites
2020. dec. 22. 23:03
 2/14 anonim ***** válasza:
85%

Windows 10 -es rendszered frissítette magát.

A legutóbbi frissítésben, valamit nagyon elrontottak nagyon.

Sokan panaszkodnak ma a gépük lassulására a frissítés után.

[link]

2020. dec. 22. 23:09
 3/14 anonim ***** válasza:
Alig vár, hogy reggelre az enyém is belassuljon. Mi folyik itt Gyöngyösön.
2020. dec. 23. 00:04
 4/14 A kérdező kommentje:

December 12-én volt utoljára frissítve, utána még jó volt tegnapig. Megnéztem a frissítési előzményeket, nem volt közte ez a kódszámú, amit írt a pc fórum cikk. Viszonr van egy új NET keretrendszer frissítés, merjem feltenni hátha javít valamit? Ma picit jobb lett, de mindig lassú.

A feladatkezelő szerint a proci 15%-on megy, ram 30-40%, szóval semmi nem nyomja el a rendszert, nem tudom mitől van.

2020. dec. 23. 17:37
 5/14 anonim ***** válasza:
Én a (gyári) vírusírtó frissítése után tapasztalom azt, amit a kérdező írt, vagy amikor időszakosan full scan-t csinál, pedig erőmű kategóriás konfigom van. De ez a vacak megfekteti néha 10-20 percre is.
2020. dec. 23. 20:22
 6/14 A kérdező kommentje:

Mit lehet tenni szerintetek?

Merjem az új frissítést feltenni? Az a baj pár nap múlva lesz egy szóbeli vizsgám, nem akarom megbabrálni nagyon, meg nincs is túl sok időm most újratelepíteni stb. A legjobbkor jött elő ez a hiba...

A Webex progin meg a kamera csak laptopon megy, olyan sz.r a rendszer, hogy asztali gépen hiába van minden beállítva, nem működik a webkamera webex közben, pedig mindenütt máshol jó... Laptopon meg működik rendesen, erre pont most lassul be...

2020. dec. 24. 07:16
 7/14 anonim ***** válasza:

Azért így látatlan távgyógyászatban nem tudom mit vársz vagy mit lehetne mondani. Egy pár kérdést még fel is lehetne tenni, pl. azóta konstans sz@r vagy csak néha, stb. Oka is 100 lehet, kezdve hardverhibától (hdd, ram) a szoftverig (valami konfig hiba, valami felzabálja a szabad memóriát, stb).

A vizsgádig nem piszkálnám azt kockáztatva, hogy pont akkor lesz nem jó...

Utána meg hát, tégy belátásod szerint.

(Nota bene: a webex a legvacakabb konferencia szoftver, nem tudom miért erőltetik még egyesek.)

2020. dec. 24. 16:43
 8/14 A kérdező kommentje:
Ja, mindenki panaszkodik a Webexre, valaki a vizsgáját bukta miatta, mert egyszer csak elment a kamerakép, de az egyetem meg kifejezetten ezt erőlteti, nem is tudom miért.
2020. dec. 24. 18:56
 9/14 A kérdező kommentje:

SSD-s a gép amúgy, HDD nincs is. Ha az lenne sz.r akkor szerintem nem is menne egyáltalán, elszállna az egész cucc.

Igazából én se piszkálnám, ha biztosra tudnám, hogy bírni fogja így a Webexet, hogy ennyire belassult.

2020. dec. 24. 18:59
 10/14 anonim ***** válasza:
SSD-n mennyi a szabad hely? Trim volt mostanában?
2020. dec. 24. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!