Hirtelen belassult nagyon a laptopom, mi a baja?
Délután még hasított, épp tételeket dolgoztam kifele vizsgához, majd kikapcsoltam.
Este újra bekalcsoltam, a kikapcsolás óta 2 óra telt el, gyakorlatilag úgy belassult, hogy egy fájlkezelőt 15-20 másodperc mire behoz. Melegedni nem melegszik, ventillátor nagyon ritkán jár. Délután hibátlan volt. Mi történt 2 óra elteltével? Újraindítottam, akkor is lassú volt. Szövegszerkesztő, miután betölt, használható rendesen, de ablakok közti váltás is több mp. lett.
A laptop tartalma:
8 Gb DDR4 RAM, Ryzen 3 3200u 2,9 GHZ proci, 256 GB SSD.
Ezzel hasítania kellene ilyen alap felhasználásnál.
Windows 10 -es rendszered frissítette magát.
A legutóbbi frissítésben, valamit nagyon elrontottak nagyon.
Sokan panaszkodnak ma a gépük lassulására a frissítés után.
December 12-én volt utoljára frissítve, utána még jó volt tegnapig. Megnéztem a frissítési előzményeket, nem volt közte ez a kódszámú, amit írt a pc fórum cikk. Viszonr van egy új NET keretrendszer frissítés, merjem feltenni hátha javít valamit? Ma picit jobb lett, de mindig lassú.
A feladatkezelő szerint a proci 15%-on megy, ram 30-40%, szóval semmi nem nyomja el a rendszert, nem tudom mitől van.
Mit lehet tenni szerintetek?
Merjem az új frissítést feltenni? Az a baj pár nap múlva lesz egy szóbeli vizsgám, nem akarom megbabrálni nagyon, meg nincs is túl sok időm most újratelepíteni stb. A legjobbkor jött elő ez a hiba...
A Webex progin meg a kamera csak laptopon megy, olyan sz.r a rendszer, hogy asztali gépen hiába van minden beállítva, nem működik a webkamera webex közben, pedig mindenütt máshol jó... Laptopon meg működik rendesen, erre pont most lassul be...
Azért így látatlan távgyógyászatban nem tudom mit vársz vagy mit lehetne mondani. Egy pár kérdést még fel is lehetne tenni, pl. azóta konstans sz@r vagy csak néha, stb. Oka is 100 lehet, kezdve hardverhibától (hdd, ram) a szoftverig (valami konfig hiba, valami felzabálja a szabad memóriát, stb).
A vizsgádig nem piszkálnám azt kockáztatva, hogy pont akkor lesz nem jó...
Utána meg hát, tégy belátásod szerint.
(Nota bene: a webex a legvacakabb konferencia szoftver, nem tudom miért erőltetik még egyesek.)
SSD-s a gép amúgy, HDD nincs is. Ha az lenne sz.r akkor szerintem nem is menne egyáltalán, elszállna az egész cucc.
Igazából én se piszkálnám, ha biztosra tudnám, hogy bírni fogja így a Webexet, hogy ennyire belassult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!