Miért nem bootol be a Windows?
Az egész ott kezdődött míg le nem váltottam az inteles konfigomat egy ryzenes -re azóta időnként be sem akar bootolni a rendszer. Folyamatos helyreállítást javasol amit nem értek hiszen intelen ilyen problémám nem volt. Egy adata típusú m.2 ssd van a gépbe ami szinte hibátlan és tudom biztosra hogy nem rossz mivel nem rég járt egy 10 generációs intel konfigba és ott megint semmi probléma nem volt. Nem értem az egészet hogy egyáltalán mi lehet a probléma. Nem mondom el szarnak a ryzen de amióta meg van azóta csak a probléma van vele. Ha valaki tud rá valami értelmes megoldást találni akkor ne kíméljen :D
A konfig
ryzen 9 3900x
gtx 1070
16gb G.SKILL Aegis
Az ssd pedig ADATA XPG GAMMIX S5 1TB
Semmi köze a brand-hez. Alaplapi bios / uefi beállításokban nézz szét (bootsorrend, ilyesmi). Az, hogy a rendszert átpakolod egy tök más konfigba, pont nem használ neki, ugyanis le kell rántania az összes drivert ahhoz a konfighoz és így eldobja a te vasadét.
Ha meg újratelepítés nélkül tetted át a rendszert az egyik konfigból a másikba, akkor nem is értem, hogy várod el, hogy jól működjön.
Nem derül ki egyértelműen, hogy tiszta rendszer telepítést csináltál, vagy csak átköltöztél a meglévő rendszereddel Intelről AMD-re.
Akárhogy is, az operációs rendszer telepítése után fel kell rakni az alaplap drivereit, a processzorét és tanácsos (ha van) a diszkrét videokártyáét is újrahúzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!