Miért nem bootol be a windowsba ha rá van kötve egy másodlagos SSD ami formatálva van?
Csináltam egy tiszta windows 10 installt az M.2-es ssd-re ami teljesen jól működik de ha a régi Samsung SSD-t rákötöm az alaplapra akkor látom a windowson belül viszont amikor újraindítom a gépet nem bootol be a rendszerbe a gép.
Olyankor megáll a BIOS logonál és mintha lefagyna. Újraindításkor belépek a BIOS-ba és onnan F10 restart és megint sikerül belépni... de csak ha BIOSból csinálom.
Képek: [link]
Esetleg ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
utánajártam, és a kézikönyv szerint, ha az m2m slot-ba van téve M2 ssd, akkor a 3-4-5 sata portot korlátozza az alaplap.
Tehát próbáld meg a 0-1-2 slot valamelyiké dugni mit
mutat.
Itt lent vannak a sata portok:
Ha lapozol egyet, ott pedig írja hogy mikor milyen csatlakozó milyen sebességgel működik, ha eszközt csatlakoztatsz.
Ha nincs bekapcsolva a biosban az AHCI, akkor kapcsold be, mivel csak így működik az SSD trim, ami a megfelelő sebesség elérése miatt szükséges.
Ha be van kapcsolva, akkor próbáld meg kikapcsolni az AHCI-t, és így próbáld ki hogy bootol-e.
Ha így igen, akkor az az SSD sebesség rovására fog menni, és az alábbit végre kell hajtanod: [link]
Megpróbáltam de nem változott semmi. Csak akkor működik minden rendben ha DEL > BIOS > F10.
Rufussal raktam a windowst pendrive-ra , CSM kikapcsolva, mindent ahogyan kell. Arra gondolok hogy egy CMOS reset kéne hátha megoldaná bár a "Load default" se segített csak a Overclockingot rendezte át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!