Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » "Közös nevezőre" lehet hozni...

"Közös nevezőre" lehet hozni ezt a két ramkitet?

Figyelt kérdés

Ebből a kitből vettem kettőt: [link]

Azt leszámítva, hogy az egyik kit samsung b-die, a másik hynix chip-es, ugyan olyan 3200 mhz cl 16-os ramok. Külön xmp-vel mennek a megadott értékeken, de együtt hiába állítom be az xmp-t, csak 2400 mhz-n mennek.

Meg lehet oldani, hogy együtt 3200 mhz-n működjenek? Ddr4 kalkulátorral egyedi időzítésekkel esetleg? Ha igen, melyikhez igazítsam a másikat, a samsunghoz a hynixot vagy fordítva?

Légyszi írjatok kipróbálható ötleteket, mert most vagyok még elállási időn belül. Köszi előre is.

2020. dec. 12. 15:35
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nemrég egy másik ilyen kérdésnél megmagyarázták, hogy gond nélkül megy a dual-channel két teljesen eltérő kittel - legalábbis intelnél. Ha teljesen kézi beállításokon sem bírtad rávenni a működésre akkor szerintem felejtős, az IMC nem tud mit kezdeni az eltérő modulokkal. Cseréld ki másikra.
2020. dec. 12. 17:54
 12/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#10 jol szorakoztal:D

amugy nem tudom miert pont abbol a boltbol es miert ilyent vettel... mellekes de en biztos nem vettem volna

probald ki azt amit bemasoltam kezikonyvbol

elsonek A2, aztan B2, aztan A1, aztan B1

kiszeded mind, reseteled biost (ha van gomb vagy alaplapon azzal, ha nincs akkor elemkivettel, ilyenen kellene legyen)

aztan berakod ebben a sorrendben ramokat

ket hynx et probalnam 2 es (a, b) be elsonek, aztan felcserelve is kiprobalhatod ha nem jott be hatha

amugy memtestet is futathatsz

persze csak ha nem akarod viszavetetni es normalisat venni

mert tenyleg joval egyszerubb lenne mint szorakozni :D

2020. dec. 12. 17:58
 13/15 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
* felcserelve ez igy osszezavaro, ugy ertettem hogy elejetol megismetled de 2A ba Samu val (tehat mind a 4 slotba mindket esetben)
2020. dec. 12. 18:00
 14/15 anonim ***** válasza:

#12:

"Important

y Always insert memory modules in the DIMMA2 slot first."

Ez csak arra az esetre vontakozik amikor egy modullal hajtod. Ha 4 modullal hajtod akkor simán telepakolhatod, nincs erre vonatkozó semmilyen megkötés...

2020. dec. 12. 23:22
 15/15 A kérdező kommentje:

Na idáig szórakoztam velük, a 2400-as lazább subtimingjaival együtt el tudtam őket 3200-ig taszajtani. Majd holnap megnézem a lazább xmp-jét 3200-ra külön és azt rájuk másolom, aztán lementem. Jó lesz ez így, meg nem olyan bonyolult, csak para, hogy nincs irodalma annyira, meg hogy nincs részletes dokumentációjuk a ramokra.

Köszi mindenkinek.

2020. dec. 13. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!