Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A PC összerakást el lehet...

A PC összerakást el lehet rontani? mármint hogy a tönkreteszel valamit? több lenn

Figyelt kérdés
Soha nem raktam össze gépet még, és most tervezek egyet, ami nem olcsó, ezért is mennék biztosra, hogy ha el is rontanák valamit, mondjuk rossz helyre dugok egy kábelt, nem húzok be egy csavart stb, akkor azzal gallyra tudnám-e vágni az egész gépet. Vagy csak simán addig-addig kell csinálni míg jó nem lesz...

2020. dec. 12. 08:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon nem megy, akkor eltudod rontani az olyanokat mint a proci beillesztése - elgörbíted a csatlakozóit, az szerintem a legnehezebb, de láttam már olyan pc-t amibe valahogy sikerült a ram/videó kártya foglalatot megsérteni, mert rosszul akarták belerakni.

Ha rossz helyre dugod a kábeleket, akkor jó esetben csak nem indul el. Annak az esélye, hogy zárlatos lesz, az szinte 0.

Csavarok nélkül is megy a gép, de a hűtő ventillátorját érdemes jól rögzíteni, mert zöröghet.

2020. dec. 12. 08:30
 2/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

hogy erted az addig-addigot?

hogyha amig nem kapcsol be?

Ha bekapcsol mukodhet rosszul...

amig nem mukodik jol?

minden szerelesi-fazisban haza lehet vagni barmit vagy mindent...

Amugy nem olyan sokmindenbol all ha nezel videokat mennie kellene

dugdosni csavarozgatni tudsz ha van megfelelo szerszamod

muszaki elektronikai jo allapotu szerszamokat hasznalj, ne torott rozsdas regieket pl. Mert az volt pinceben :D

foleg fogot ha hasznalsz pl. Az "vegytiszta" legyen es finom

Kezikoznyvet pedig hasznald barminel mindenhez van gyartoi oldalon, alaplaphoz mindenkepp kell

2020. dec. 12. 08:35
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

5000 Ft-ért összerakják neked bármelyik számtech üzletben.

Biztosan nem a drága géppel akarnám kitanulni a gépépítést.

2020. dec. 12. 08:40
 4/13 anonim ***** válasza:
A számítógép összerakás szakértelmet kíván. Ha nem szakember csinálja, ugrik a garancia. Legalábbis papíron, van ahol nem nézik, pl nekem egy leejtett HDD-t szó nélkül cseréltek. De nem biztos, hogy szerencséd lesz. Ha például a CPU foglalat/láb elhajlik, cseszheted - azzal próbálnak a leggyakrabban gariztatni, de nem veszik be.
2020. dec. 12. 08:48
 5/13 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

azert ha procit/lapot elrontod ne dobd ki, akar normalis penzt is kapsz erte hardverapro.hu n

csak mindenre felkiszitve szoltam :D

de inkabb ne rontsd el

ha mütös kezed van es idegeid akkor nem kell hogy gond legyen

de ha hidegrazasos a kezed es ideged akkor inkabb ne te csinald

2020. dec. 12. 08:53
 6/13 anonim ***** válasza:

Azért nem egy agysebészett a gép összerakás. Igaz nem tudjuk mennyi a keret, h mindenből újat szeretne-e a kérdező vagy használt is jó.

Rengeteg videó van a gép összeszerelésről yt-n. Az alaplap használati utasításai, képekkel illusztrálva elég pontosak szoktak lenni.

Procit nagyon finoman, lassan kell beilleszteni és nem görbül el. Nem barbár módjára "szárazon" betolni :D

2020. dec. 12. 08:58
 7/13 anonim ***** válasza:
85%
Hát ész nem kell az osszerakashoz. A lényeg hogy erő se, tehát ha valamit erővel akarsz megoldani akkor rosszul csinálod.
2020. dec. 12. 08:59
 8/13 anonim ***** válasza:

Rengeteg a hibalehetőség. Aki tud olvasni, tudja értelmezni a youtube videókon látottakat, annak nem lehet gond.

Én 6.-os korom óta rakok össze gépeket. Nyilván nem lett tökéletes az első, mivel kábelrendezésre nem figyeltem. De működött szuperül, tehát minden a helyén volt, scak ronda lett. Pasztázással nem volt gondom, procitűknél mindig óvatosnak kell lenni. RAM, csatlakozások, kábelek, dugók... minden egyszerű. minden csak oda megy, ahova lehet dugni.

érdemes ismerni, hogy mi mire való, a kompatibilitásokat.

Nekem a gépösszerakás mindig is jó móka volt és lesz. Remélem még sokáig lesz PC.

Amit többiek is javasolnak, azzal nagyon egyetértek. ha van régi gép padláson, szekrény alján, akkor próbáld szétszedni, összerakni...

az alapok nem változtak, max 1-1 csatlakozó típusa.

Ha valami nem megy, akkor még mindig itt van a gyaxi meg a net.

ha így se mered, akkor összeszerelést kérsz

2020. dec. 12. 11:37
 9/13 anonim ***** válasza:
prohardver fórumon is tudnak segíteni, ha elakadsz, nekem is ott segítettek az első gép összeszerelésnél.
2020. dec. 12. 11:44
 10/13 A kérdező kommentje:

1-es: érdekes, de sztem pont a proci beillesztése fog menni a legkönnyebben, arról sok videót néztem már, akár inteles, akár amd-s oldalról, sztem nem azt fogom elrontani ha lesz olyan.

3-as: Nekem nem a szerelési díj a baj, hanem míg beadom megszerelni, nem 1-2 nap, hanem lehet 1 hét is lesz mire kész lesz, és nincs másik gépem hogy addig gépezhessek én pedig nagy gamer vagyok...

8-as: épp erről beszélek, a kábelrendezésről, a hajam és égnek állt mikor megláttam az összeszerelős videókban hogy mennyi kábelt is kell bekötni, melyiket nem stb... Meg hogy hova kell dugni a power, reset, led/rgb dugót vagy épp a gépház ventilátorait...

Akkor elárulom milyen gépről lesz szó:

Processzor: Intel i7 10700k

RAM: Kingston HyperX Fury Black 4x8 GB

Alaplap: Asus Prime Z490-a

Gépház: Zalman Z9 Neo

Procihűtő: Noctua NH-U9S

Tápegység: EVGA Supernova G2 750 W

SSD: Samsung 860 EVO (500 GB/2 TB)

Samsung 850 Evo (120 GB)

HDD: Western-Digital Black 2 TB

Videokártya még nincs, mert ugye nincsenek készletek rtx 3080-ból.

2020. dec. 12. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!