Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop vagy asztali számítógép...

Laptop vagy asztali számítógép lenne a jobb választás az én esetemben?

Figyelt kérdés
Eddig laptopom volt, de már nagyon elavult és szeretném lecserélni, de nem tudom eldönteni, hogy laptop vagy asztali számítógép legyen. A laptopot/pc-t leginkább játékra, filmnézésre, netezésre, tanulásra használnám, tehát izmos gép kellene. Jelenleg gimnázium 9. osztályba járok, és az érettségi után egyetemre szeretnék menni. Na és itt vagyok bajban, mert nem tudom, hogy erre a pár évre még érdemes egy asztali számítógépet vennem vagy inkább legyen laptop?

2020. dec. 10. 22:42
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Asztali
2020. dec. 10. 22:53
 2/17 anonim ***** válasza:
92%

Te döntésed.

Ugyanolyan teljesítményű laptop kb 2x annyiba kerül, mint egy PC.

2020. dec. 10. 23:03
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Asztali. Az egyetemig még van 3 éved..
2020. dec. 10. 23:12
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp asztali. Az egyetemen nem kell azt nyomkodnod, ha gyorsan meg kell valamit nézni, arra elég egy okostelefon. Otthon meg ott lesz az asztali, olcsóbban mint a laptop.
2020. dec. 10. 23:39
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos, hogy asztalit vennék - főleg ha mostanába akarsz venni. Méregdrágák a laptopok, felmentek rohadtul az árak.
2020. dec. 11. 01:30
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Asztali. Egyetemre nem nagyon kell bika gép. Bőven van még időd...
2020. dec. 11. 01:41
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg csakis asztali. Laptopok értelmezhetetlen áron mennek a home office miatt.

Igaz, így hogy minden kell (egér, bill, monitor, hangfal, stb..) az asztali se lesz olcsó.

Mi a keret?

Valószínűleg használt konfig lesz a javasolt így is.

2020. dec. 11. 08:50
 8/17 A kérdező kommentje:
kb. 300000 max 350000. Egerem, fejhallgatóm van. Hangfalra nincs szükségem.
2020. dec. 11. 09:00
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
akkor új :D
2020. dec. 11. 09:34
 10/17 anonim ***** válasza:

Filmnézés funkció miatt javasolnék egy nagyobb monitort. Mindenképp IPS, a jó betekintési szög miatt. kadenciahelyes lejátszással már nem tudom, hogyan vannak ezek... 1440p lehetne már ebben a méretben. Játékoknál viszont visszább kell venni a grafikából akkor. közepes felett nem lesz meg sehogy sem.

Át kell gondolni itt a dolgokat. 1080p VS 1440p. méret. képfrissítés... filmnézés és játék között vannak elég ellentétes irányú prioritások. ezeknek nézz utána, kérj segítséget!

Elirányítalak ide:

[link]

Összefoglalót olvasd el!

Ha rátaláltál a kompromisszumokra a felhasználás termén (monitor méret, felbontás, képfrissítés), utána lehetne menni "milyen asztali gépet vagyek?" topicba.

[link]

10400F alapú gépet legjobb most összerakni.

Ha tudsz várni karácsony utánig-februárig, akkor lehet visszatér proci részen az AMD az árral (ami amúgy jobb technológia lenne jelenleg) a normalitásba, illetve a videokártya árak sem a legjobbak most. az elmúlt hónapokban jelentős áremelkedés történt (szar forint, alacsony kínálat). Most jó taktika a kivárás. Nagyon.

.....

Ebbe az árkategóriába belefér már laptop is amúgy, amin minimumon elfutnak még a játékok a következő 3 évre. Pl. 1660-1660Super-rel szerelt gépek (6 magos procival nézd!):

[link]

Ha nem fontos a mobilitás, akkor jobb az asztali még mindig... sokkal!

2020. dec. 11. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!