Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezzel a lappal és procival...

Ezzel a lappal és procival lehet magasabb órajelet kihozni a RAM-ból?

Figyelt kérdés

Tehát adott a következő alaplap:

[link]

Mint látható, csak 2900MHz körülig támogatja a RAM órajelet.

A másik komponens egy i3-10100 ami viszont csak 2666MHz-ig megy fel.

Viszont a lap is és a RAM is amim van (HyperX Fury 3200MHz) támogatja az XMP-t. Ahogy utána néztem, azt írják az emberek az XMP-ről, hogy lehetővé teszi hogy ramtól és alaplaptól függetlenül, lehetővé teszi az OC-t, amíg minden alkatrész is támogatja.

Ezt most hogy kell értelmezni? Eddig úgy tudtam csak z-s lapban lehet bármit is oc-zni, viszont elvileg támogatja ez a lap is.

Így mi legmagasabb órajel amit ki tudok hozni a dolgokból?

Én a 2666MHz-ra tippelnék, de nem tudom pontosan mi ez az XMP, amit elvileg pont erre találtak ki. (?)

2020. dec. 9. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:

XMP a gyártó által hitelesített, stabil túlhajtott specifikáció (időzítések, feszültség, órajel) RAM modulokra.

Tehát te esetedben csak benyomod, és 3200MHz-n MENNE, ha támogatná a lapod, 2933MHz-ig mehet elvileg, de ilyen esetben kérdéses az XMP, mennyire állítja be automatikusan az időzítéseket.

2020. dec. 9. 14:33
 2/4 A kérdező kommentje:
Szóval ezesetben ignorálva van, hogy a proci mennyit támogat papíron? Ezek szerint lehet felmehet 2933-ra.
2020. dec. 9. 15:43
 3/4 anonim ***** válasza:

10. gen intelnél:

(i3 vagy i5) + (H410 vagy B460 vagy H470) = max 2666 mhz RAM

i7 + B460 = 2933 mhz RAM

Z470 alaplappal 4000 mhz a korlát

bocsi, ha hülyeséget írok, de már én is bele vagyok kavarodva.

2020. dec. 9. 20:59
 4/4 A kérdező kommentje:
Eddig énis ebben a tudatban voltam, de az xmp kicsit elbizonytalanított. Látom a két profilt a bios-ban, de még ki kell ismernem😅
2020. dec. 9. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!