Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van egy nagyon lassú gépem...

Van egy nagyon lassú gépem intel pentium g2020 as procival 8 gb ddr3 rammal 1tb hddvel b75 alaplappal .ha vennék használtan bele egy i5 3470et akkor sokkal gyorsabb lenne a gép?megérné kb 12 ezer ftot?

Figyelt kérdés

2020. nov. 25. 11:37
 1/10 anonim ***** válasza:
A mostanihoz képest biztos, de azért nem lesz belőle fullhd gamer gép.
2020. nov. 25. 12:03
 2/10 Morzsi007 ***** válasza:
100%
SSD-t vegyél és azon legyen az op.rendszer, az fogja megdobni a sebességet, az megér 12000Ft-ot. Nálad nem a cpu a leggyengébb láncszem. Persze azt is cserélheted, ha belemegy a lapba és van rá keret, de csak az nem hoz érezhető különbséget, ha böngészésre, youtube-ra, vagy filmezésre használod. SSD kell neked.
2020. nov. 25. 12:06
 3/10 anonim ***** válasza:
valamit biztos segítene, illetve ha még belecsűrnél legalább egy sata-ssd vinyót akkor a mostanihoz képest éreznéd a javulást.
2020. nov. 25. 12:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Itt kb. 38% teljesítmény többlet jön ki az i5 javára. Az mindenben jelentkezik.

Eleve már az alapórajele is magasabb, vagyis már az egyszálas teljesítmény is emelkedik, plusz a HT, a Turbo Boost, az AVX utasításkészlet, meg egy csomó egyéb dolog, ami a lebutított Pentiumból hiányzik, mind javítja a teljesítményt.

Mindazonáltal a sebességérzetet valóban egy SSD dobná meg jelentősen.

2020. nov. 25. 13:01
 5/10 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Igen, ez az elmélet. Teljesítményt nézve jóval erősebb az i5, de átlag felhasználásnál nem pörög az összes mag maxon, ott a HDD amire várni kell. Természetesen, ha renderel, videó vágásra kell, akkor jobb az i5, de nem hiszem, hogy ez miatt cserélné le a procit.
2020. nov. 25. 13:15
 6/10 A kérdező kommentje:
Igatábol nekem kicsit laggol a youtube 1080pbe ezért inkább leszoktam tölteni a videókat és inkáb vlc be nézem meg úgy nem laggol de a 60 fps es videóknál azért érezni hogy fogja már. Van egy r9 270 videokártyám is azt kihagytam .meg a league of legends játékkal szoktam játszani ott is érezhető kis micro lag ezért is tettem fel a kérdést
2020. nov. 25. 14:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

I5 3470-ért minek adnál 12 ezret? Ne hagyd magad átverni.

Itt vannak sokkal olcsóbban:

[link]

[link]

[link]

Az ssd-t ajánlom én is, de a procicsere is sokat dobna, de nem 12 ezerért.

2020. nov. 25. 14:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha úgy döntesz, hogy megveszed a procit, nézd meg, hogy kell-e előtte biost frissíteni.
2020. nov. 25. 14:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Húúú, szia!

3470-ről tudok nyilatkozni.

#7-es nagyon jól írja... ezeket a 3470-eket már nem tudják hova kidobálni... kutyának se kell (mindenki 3770-re, 4790-re megy, mert azokkal még lehet FHD gamingelni). Én 5 ezerre saccoltam volna... akár be is nyöghetsz egy ilyen ajánlatot ezeknek az eladóknak. Örülhetnek ha megszabadulnak tőlük, szerintem elfogadják az ajánlatot... az egyik biztosan.

Illetve visszatérve... A mai játékokhoz már kevés ez a 3470 is... sok az FPS drop pl egy battlefront 2-ben vagy JEDI fallen orderben (ezeket nyomtam mostanában). De egy RX 470-nel elboldogul 40-60 FPS-ekkel. Abszolút élvezhető szint, ha azt nézzük mennyibe kerül.

Én javasolnám a váltást, maximálisan kihajtaná a mostani kártyádat. Átgondolandó az erősebb proci + erősebb videokártya is. Ki lehet maxolni még ezt a foglalatot utoljára. De sokat nem érdemes rákölteni, mert akkor már lassan eléred a platformváltás szintjét is.

Youtube-ra térve... 1080p @60fps-sel simán elmegy. 1440p már-már látszik, hogy nem olyan... nincs meg a folyamatos 60 fps, be-beesegetik minimálisat. 4K@60fps el se indul, csak a hang.

BIOS frissítés jó ötlet!

Szóval SSD-t kéne beszerezni... Az mindenképp legyen! Olyan változás lesz az a HDD-hez képest!!

2020. nov. 25. 16:40
 10/10 anonim ***** válasza:
(bocsánat, elnéztem a foglalatokat. 4000 szára már nem ez, szóval arra biztosan nem mennek az LGA1155-ösök :D )
2020. nov. 25. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!