Ryzen 5 1600AF-ről megérné váltani 3500X-re, illetve B550-es alaplapra?
Eladnám a mostani alaplapom és procim. 30 ezret kellene pótolnom egy 3500x-re és egy Gigabyte B550M Aorus Pro lapra.
Számítana valamit, hogy -bocsánat, nem értek hozzá- PCI Express 4.0 támogatott lenne a gépem? A videókártyám egy Sapphire Pulse RX5600XT.
Vagy pedig felesleges, mert a jelenlegivel még eldöcögök pár évig, ha kompromisszumokkal is. Játékra használom csak a gépet.
Amennyiben csak játékra szerintem bőven jó még egy ideig az 1600AF(ami gyakorlatilag egy 2600).
Nem lenne jelentős változás, szerintem várd ki az új generációt és akkor egy VGA csere.
A mostani alaplapodhoz, nem eri meg az AMD Ryzen 5000 szeriara valtani.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
A jelenlegivel még eldöcögök pár évig, némi kompromisszumokkal.B550 lap akkor éri meg, ha szándékodba áll később Ryzen 5000 processzorral és egy Radeon RX 6000 videokártyával párosítani, itt lenne olyan 10%-50%-os FPS növekedés. Ez már megfontolandó.
Köszönöm a válaszokat!
Lemondtam a B550-ről és a 3500x-ről. Várok még jövő tavaszig, meglátom hogy alakulnak az árak akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!