Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik tápot vennétek erről...

Melyik tápot vennétek erről az oldalról, ebben az árban? Amiket kinéztem milyenek?

Figyelt kérdés

Már volt kint hasonló kérdésem weboldal link nélkül, de az ajánlott táp ára is megugrott, így megint a nulláról indulok.

Rx580 és i3-1100 kombó mellé kellene. (1x6 + 1x8 tápcsati kell a videókártyához)

Ez a weboldal lenne az:

[link]

Olyan £40-45 lenne a keret, ami olyan 16-18 ezer forintnak felel meg.

Én például ezt a hármat szűrtem ki:

-Gigabyte P550B 80 Plus Bronze

-Adata XPG Pylon 550w 80+ Bronze

-Seasonic s12III 550W 80+ Bronze (ezt másik oldalon találtam áron belül)

Szerintetek melyik a legértelmesebb?

A linkelt weboldal raktárába 2 nap múlva érkeznek dolgok, most eléggé ki van fogyva. Ha addigra vissza megy eredeti árra a Be Quiet System Power 9 500w, 40 fontra, akkor az lesz nyilván.

De ha nem megy le, akkor B terv és választok mást, mivel már csak a táp hiányzik.

Mit ajánlotok?

2020. dec. 6. 20:22
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

[link]

(a korábbi link mobil verzió)

2020. dec. 6. 20:25
 2/13 anonim ***** válasza:
Seasonic S12III 550W tápot, bár túlzás az 550W szerintem.
2020. dec. 6. 20:49
 3/13 A kérdező kommentje:

PSU calculátorral pont 400w-ot számolt mindenestül, de kicentizni meg nem szeretném. Ráadásul sosem tudhatom mikor lesz egy gpu/proci csere, plusz az 550w-s tápok néhol olcsóbbak vagy éppen csak az van az adott modellből.

Annak tudatában, hogy az ég világon semmi gondot nem okoz ha egy nagyobb táp van a gépben, nekem onnantól teljesen okés ha 550w-os a táp. Bár javítsatok ki ha tévedek.

2020. dec. 6. 21:18
 4/13 anonim ***** válasza:

Az ok, de ha a bővítés a lényeg nézd meg a táp mit teljesít +12V-os ágon.

Az a lényeges, ha ketté van osztva és áganként tud 230W-t mondjuk akkor azzal nem vagy előrébb bővítés szempontjából.

Szóval lehetőleg olyat ami jól teljesít, ilyen a Pure Power 11 ami gond nélkül képes befogadni egy 2080S-t is.

2020. dec. 6. 21:32
 5/13 anonim ***** válasza:
*400W-os Pure Power 11.
2020. dec. 6. 21:33
 6/13 anonim ***** válasza:

Seasonic S12III 550W amúgy nem osztott ágas, szóval azzal lehet tervezni és 54 A amire képes 12V-os ágon.

Igazából nincs az az 1 GPU-s rendszer amihez ne lenne elég.

Annyi hogy OC-ra nem javasolt, mert nem képvisel olyan magas minőséget.

2020. dec. 6. 21:37
 7/13 A kérdező kommentje:

Tehát ez a single vagy épp több/osztott ágas dolog mi is pontosan? Van amelyik esetben ez, van amelyikben az a jobb?

Egyébként ez a Seasonic táp mennyire van lemaradva a Be Quiet System Power 9 500w-tól? Vagy nincs jelentős különbség?

Egyébként sosem oc-ztam, maximum a gyári amd szoftverben állítom át "gaming"-re a gpu-t, de azt gondolom nyilván bírnia kéne, az lepkefing.

Viszont 5 év gari jár rá, míg BQ-re csak 3.

2020. dec. 6. 21:53
 8/13 anonim ***** válasza:

Jelentős különbség nincs köztük minőségben, hasonló szintet képviselnek.

De inkább az S12III-t mondanám, újabb konstrukció.(bár messze nem Seasonic minőség, elvileg ki van rendelve a gyártás külső cégekhez)

Viszont megbízható darab.Ha nincs igényed OC-ra akkor teljesen jó választás lesz.

Lényegében csak annyi hogy a +12V-os ágat 2 irányba osztják, az egyiket a CPU terheli, a másikat a GPU.

Nem feltétlen jobb az osztott ág, jelentősége nincs igazából.

Csúcskategóriás tápoknál is van bőven ahol 1 12V-os ág van, pl. Leadex Platinum.

2020. dec. 6. 22:02
 9/13 A kérdező kommentje:
És ha általánosságban nézzük az árat, akkor is jónak számít a maga árkategóriájában? Vagy csak azért mondod jónak, mert egy weboldalra szűkítettem a kört, és csak ezek között?😅
2020. dec. 6. 22:18
 10/13 anonim ***** válasza:

S12III bőven jónak számít a kategóriájában, idehaza mondjuk hiány van belőle így ezért sem ajánlott annyira.

Más kérdés hogy amikor azon az áron van Platinum King, meg Formula Gold nem volt versenyképes de nagyon leszűkült a piac.

2020. dec. 6. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!