Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért mondják azt egyes...

Miért mondják azt egyes paneltípusokra, hogy rossz a válaszideje?

Figyelt kérdés

Pl csak azt olvasom,hogy a TN a legjobb, VA a legrosszabb. Ha 1 ms a válasziseje mindkét monitornak, akkor nem rosszabb a VA sem, nem?

Nem nagyon értek hozzá, azért kérdezem.

2020. dec. 3. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha mindkettő 1ms akkor nem roszabb. Azért mondják, mert régebben a VA-ra 8-10ms volt a jellemző.
2020. dec. 3. 21:41
 2/5 anonim ***** válasza:

A kedvencem az hogy manapság minden monitorra divat ráírni hogy 1ms de nagyon kevés monitor van ami ténylegesen jobb válaszidőt tud mint 3-4 ms. Ha egy laptopon látom hogy 144hz 3ms az számomra sokkal hihetőbb mint mikor egy monitoron látom hogy 1ms.

Régebben voltak 5ms nek mondott VA panelek amiken élesben marha durva szemllemképek jelentek meg de ma már ott a Samsung Odyssey G7 240hz es VA monitor ami viszont a top 5 leggyorsabb LCD monitorok között van jelenleg

2020. dec. 3. 21:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egy AOC C24G1 va paneles monitor vállalható? Most 60-ér megy az Alzán. 60hz-ről váltanék, és ez nagyon nagyon a max keret, amit szánnék rá. Olvastam teszteket, 3.96ms a válaszideje(GtG). Néztem példának egy IPS paneles AOC 24G2U monitort. Ez is 4ms-ot tud. Bár mindkettőre 1 ms-ot írnak, de az MPRT. Azt nem tudom mi, de arra jutottam, hogy a GtG a mérvadó.

Szóval, a c24g1 va paneles vállalható egy 60hz-es, alap mezei monitor helyett?

Amúgy a gép Ryzen 5 3600, RX5600XT, 16 GB RAM.

2020. dec. 4. 00:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Az mprt értelmetlen hülyeség szerintem, főleg ha bekapcsolod elveszi a monitor fényerejének felét. Én soha nem használom. A g2g lenne a lényeg, viszont mint írták nagyon kevés monitor tuja a valós 1ms-t. Nálam az ipsnél 4ms-t ír g2g-re, aztán szerintem van az 6 is, de ha nem e sport játékokat játszol semmit sem határoz, még bőven belefér és legalább szépek a színek.
2020. dec. 4. 15:31
 5/5 A kérdező kommentje:

Kíváncsi leszek, megvettem a C24G1-et. Még nem próbáltam ki, de majd mindjárt. Azért biztos ami biztos, neten rendeltem, így van 14 napos elállási jogom. Ha nem jönne be, keresek valami ips monitort, de bízom benne. Amúgy játszadozom mindennel, de a legtöbbet warzoneozom.

Köszönöm a válaszokat!

2020. dec. 4. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!