Profi PC építők segítségét szeretném kérni! Összeraktam egy configot de szeretnék véleményt kérni róla valakitől aki profi a témában. Vélemények?
Thermaltake PS-LTP-0650NHSANE-1 650W Litepower RGB tápegység
AMD Ryzen 5 3600 100-100000031 BOX processzor
Asus ROG STRIX B450-F GAMING alaplap
G.Skill 8GB 3200MHz DDR4 Aegis F4-3200C16S-8GIS memória (2x)
ASUS Dual RTX 2060 mini OC 6GB GDDR6 DUAL-RTX2060-O6G-MINI videokártya
(Esetleg ha ez nem elérhető akkor 1660 super)
Kingston 240GB UV500 SUV500M8/240G M.2 SSD meghajtó
Seagate 2TB BarraCuda 256MB ST2000DM008 merevlemez
Mi a vélemény róla? Mit kéne cserélni ha kell esetleg és miért/mire?
Mennyire tudok ezzel hosszútávon gondolkozni? Leginkább játékra használnám.
Köszönöm!
Jah, és annyira nagy butaság benne gondolkodni, hogy alig drágább az eddig "istenként" tisztelt IPC ben sokkal gyorsabb, még 16szálon sem lassabb 5600X, mint a 10700F, pedig épp induló áron van, és lentébb fog menni hamarosan. Nem mellesleg nem is holnap kell arra upgradelni, hanem akkor, ha a 2600 már kevés lesz, és az ZEN3 használtan olcsó.
Értem én, hogy kb. 4éve használsz számítógépet, és gőzöd sincs, hogy miképp kell gazdálkodni a pénzel hosszú távon, de ez legyen a te bajod.
Az ember nem úgy vesz számítógépet, hogy "ma legyen 100 helyett 112fps-em, miközben 60 max 75hz-es a monitorom", hanem úgy, hogy 4 év múlva is legyen fix 60fps-em, és amikor már csak 40, akkor is piri pénzért tudjak 60at csinálni belőle. Na, ez az, amiben az intel alhasal perpillanat. Mire a platform kimaxolt, addigra kell egy méreg drága alaplap, hütő, stb. AMD-nél ez most nem így van.
Mert a saját butaságodon szórakozol, csak arra nem gondolsz, hogy esetleg másnak a keservesen összekuporgatott pénzén is szórakozol.
Ez már nem annyira vicces.
Bármelyik fórumon rá lehet kérdezni, ha válaszoló nem AMD fan a végletekig, akkor mindenhol az Intel Core i5-10400F (Intel Core i5-10400) ajánlják akár rövid távra akár hosszú távra, játékokra egyik legjobb ár-érték arányú proci. De hát a tesztek is igazolják.
Olyan procit erőltetsz ami még egy 30k Intel Core i3-10100F sem ér fel játékok alatt. Nem értem, hogy lehet valaki ennyire AMD fan?
Itt te szórakozol más pénzével, nem én.
Nem én akarok vetetni a másikkal olyan alaplapot, amit gépbe sem raknék be... Újra megkérdezem, hány HZ-es a monitor szerinted?
Újfent megkérlek rá, hogy olyan teszteket ne linkelgess, ahol 2600as ramokkal vannak az AMD-k tesztelve. Nyugodt szívvel terítheted tovább ezt ebben a formában, de normális helyeken ezért megköveznének.
https://www.youtube.com/watch?v=Vu_gOM3ocnI
Ha esetleg újdonságként hatna
Racionalis konfig:
I5 10400f + RX 6XXX/RTX 3060 = a következő 5 évben hozzá se kell nyúlni!
Fanboy konfig:
R5 2600x + RX 5600XT/RTX 2060 6GB = gyorsan cserélni kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!