Valaki segítene UEFI/legacy bootolással kapcsolatosan?
Figyelt kérdés
nem nagyon értek a számítógépekhez, csak sikeresen elállítottam valamit és most úgy müködik a gép mint a ROM.. mikor betölt a windows az alap gyári dolgok fogadnak. meg 1-2 program ami le volt nekem töltve már, de van ami hiányzik. Valamit elállítottam a bootolásnál. Mikor tölt be a windows akkor is a felhasználó win10 és azt írja a windows előkészítése és mindig mindig ugyanez, sose mentődik el semmi. Ezért is mondtam, hogy mintha úgymüködne mint a ROM, RAM helyett. Ezt vissza lehet állítani és, ha igen akkor hogy? Nem nagyon értek ezekhez2020. nov. 24. 09:27
1/9 A kérdező kommentje:
most megnéztem rendszerinformációkban, UEFI modban vagyok.
2020. nov. 24. 09:37
2/9 anonim 

válasza:

Szerintem ott valami más is történt, nem volt valami olyan boot menüben hogy "Windows eredeti módba való visszaállítása" vagy hasonló?
3/9 anonim 

válasza:

Ennek akkor van köze uefí/legacy módhoz, ha még egy Windows(töredék) van valamelyik háttértáron, és nem azt bootolja, amit te használtál (uefi->efi, legacy->mbr). Ez ritka, ha csak nem ótvarul történt a telepítés. Szóval ha uefi/legacy opciónál mókoltál, tedd át legacy-ra, legfeljebb nem indul és visszateheted. Ezen a szinten amúgy én már bőven újratenném egy backup után, ha az szükséges (azt pl live linux-szal).
4/9 anonim 

válasza:

Hmm, nekem még az jutott eszembe, hogy esetleg ki kéne kapcsolni a fastbootot, a hibernálást a hibernálási fájllal, majd újraindít és ha jól megy, akkor vissza..
Vagy pedig valami recovery szutyok akadt el, amit valamiért vissza pakol..
De ezek csak tippek..
5/9 A kérdező kommentje:
Hát valamiért ezt bootolja. Ezért is win10 a fiók neve mikor betölt a windows és nem az ami eddig volt, ezt hol lehet vissza állítani?
2020. nov. 24. 10:17
6/9 A kérdező kommentje:
Vagy a régi account az már kuka?
2020. nov. 24. 10:18
7/9 A kérdező kommentje:
legacybe ha próbálom indítani nem indul el semmi csak azok a fehér írások és írja, hogy nyomjak meg egy billentyűgombot
2020. nov. 24. 10:19
8/9 A kérdező kommentje:
azt írja ideiglenes profillal jelentkeztem be. Próbáltam a windows beállításokba a fiókot szinkronizálni dehát nem nagyon engedi emiatt a profil miatt
2020. nov. 24. 10:25
9/9 anonim 

válasza:

Nos, azt kéne elérni, hogy felhasználót tudj létrehozni és akkor az újba bemásolhatnád a régit elvileg ez alapján:
Ha simán nem tudsz létrehozni felhasználót, akkor próbáld meg csökkentett móddal, esetleg úgy, hogy aktiválod az adminisztrátor fiókot csökkentett módban.Ezekre keress rá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!