Teljesítményben van különbség ha UEFI vagy MBR módba telepítem a Windowst?
Nincs különbség, ha az általános sebességre gondolsz.
Ha uefi módban használod és gtp particiót készítesz, akkor a bootidő lesz gyorsabb legfeljebb, illetve használhatsz rendszervinyónak 2 teránál nagyobb meghajtókat is.
#1 Ez csak a boot időben vehető észre? A működésé nem lesz lassabb MBR-ben?
Amúgy azt olvastam, hogy az Intel és az AMD is kiakarja venni a legacy mód támogatását az újabb termékeiben. Ez azt jelenti, hogy azokon már csak az UEFI fog működni?
Nekem úgy két éve uefis a gépem, nagy különbségek nincsenek. Kicsit macera volt az első uefi telepítés, mivel nekem windows és ubuntu is van a gépen.
Igazából ami gyorsabb az a bootolási idő, ami főleg egy ssd-vel szemmel látható, de a sima hdd-vel is gyorsabbnak hat.
A másik nagy különbség, hogy uefi telepítésnél már gpt partíciós táblát használ a windows, és így azt hiszem 128 db partícióig engedi kitolni, ellentétben az mbr-el, ahol szórakozni kellett az elsődleges meg logikai kötetekkel. Főleg akkor nagy előny mikor több opr. telepítünk egy meghajtóra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!