Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopba inkább melyik process...

Laptopba inkább melyik processzort: AMD Ryzen 5 4600H vagy Intel Core i5-10300H?

Figyelt kérdés

Felhasználási terület:

- szoftverfejlesztés (elsősorban .NET, Visual Stuidoval)

- játék (totál változatos, hogy mivel)

- általános dolgok (netezés, filmezés, stb.)

- viszonylag keveset használom a laptopot aksiról

A tesztekből azt szűrtem le, hogy az Intel proci az egy szálon futó folyamatokban erősebb, az AMD pedig több szálon erősebb.

Pár éve nem követem a hardver fejlesztéseket, belém még az rögzült, hogy az Intel procik a jobbak. Megéri AMD-s laptopot venni? Árban pár ezer forinttal olcsóbb a kinézett laptop az AMD-vel, de ez nem szempont.

2020. nov. 23. 12:21
A kérdező szavazást indított:
AMD Ryzen 5 4600H
Intel Core i5-10300H
12 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Akik 2020 végén egy 5 éves architektúrára épülő 4 mag 8 szálas procit javasolnak szemben egy friss 6 mag 12 szálassal azok nem tudom mit szívtak...

Szerintem egyértelmű hogy Ryzen 5 4600H. Nem baj ha pár éve nem követed a fejlesztéseket mert az Intel pár éve nem is nagyon fejlesztett semmit leszámítva az Ice és Tiger lake procikat.

Ahol melózok is annyira -bírom mikor az emberek keresik hogy 10. generációs Intel proci legyen a laptopban mintha az annyival jobb lenne mint mondjuk a 8 vagy 9.

2020. nov. 23. 14:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Az AMD ellenfele itt inkább a G-s intel lenne. Az már 10 nm gyártástechnológiás. Persze AMD-nél még azon is röhögnek a maguk 7 nm-jével
2020. nov. 23. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!