Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap Intel core i5 9600k hoz?

Alaplap Intel core i5 9600k hoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Elhatároztam hogy frissítem a gépemet mert egy 3.generációs intelem van 1060-nal és procit szeretnék cserélni. Ehhez ugye alaplap és ram is kell, meg egy jobb tápra is beruháznék.

Az intel core i5 9600k t néztem ki így magamnak, szerintem jó választás lenne. Mivel ez egy K-s proci a Z390 es chipsetű lapokat mondják hozzá. Az lenne a kérdésem hogy egy B365 ös jó lenne hozzá? Nem terveztem overclockolni, de az alap órajele is magasabb mint a 9600-nak. És azért olcsóbb is 10 ezerrel mint a Z390. Vagy mindenképpen szánjam rá a pénzt?

Konkrétan ezt a lapot néztem most:

[link]

Valamint tápegységnek ezt néztem, erről vélemény esetleg más javaslat?

[link]

Jókat írnak róla, meg mondják ezt a japán kondenzátoros dolgot, de a tápokhoz nem értek, de nem akarok szart venni. Goldos tápokat drágának tartom, de tudom hogy tápon nem sprórolunk. De ez jónak tűnt.

A válaszaitokat előre is köszönöm szépen!

(A procihoz ragaszkodnék, de ha mondtok hasonló árban esetleg Ryzent megfontolom. De ott kéne útbaigazitás chipset terén. Még annyi hogy a bios frissítéssel hadi lábon állok, valahogy nem merem, ne kérdezzétek miért 😂)

2020. ápr. 12. 15:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Ryzen 3600tudja azt magonkenti teljesítményben csak +6 szál cpu igényes játékokban jobb és időtállóbb is mellé msi b450 és kap bármelyik jó kb buos frissitest lehet kérni minden webáruház am majdnem 2k ért
2020. ápr. 12. 15:38
 2/11 anonim ***** válasza:
54%
2020. ápr. 12. 15:40
 3/11 A kérdező kommentje:
Intel mellé az a lap jó lenne vagy ott is egy régebbi z-s et érné meg bios frissitessel?
2020. ápr. 12. 15:54
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
2020. ápr. 12. 16:02
 5/11 A kérdező kommentje:
Azért 70 ezres alaplapot nem szeretnék venni
2020. ápr. 12. 16:08
 6/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

ha nem tuningolsz "mindegy" vagyis olcsobb lapbol is eleg egy jo

nem vennek a helyedbe AMD t foleg procibol, de en vga bol sem

azt te tudod teged elkabit e a szalak sokasaga...

2020. ápr. 12. 16:50
 7/11 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

miert pont az a tap? Alza rol vasarolsz? Miert? Kulfoldon vasarolsz?

Arazasa alapjan az egy kukakategorias tap lehet, mindegy hogy Gigabyte cimkes es az is ha nem veszelyes, nem lesz erdemes vetel attol meg

2020. ápr. 12. 16:58
 8/11 anonim ***** válasza:

GIGABYTE Z390 M GAMING Alaplap

[link]

2020. ápr. 12. 17:25
 9/11 anonim ***** válasza:

"hasonló árban esetleg Ryzent megfontolom"

Mindenképpen érdemes megfontolni, mert nagyon ott vannak a szeren, a Ryzen 5 3600-t ajánlom:

- normális gyári hűtőt kapsz(OC-ra is jók)

- olcsóbb deszkával is húzható

- jelentősen fejlettebb, újabb architektúra(ZEN 2)

- nagyon jól teljesít egymagos és többmagos teljesítményben is.(jöhet a lepontozás, de objektíven nézve sehol nincs ehhez a feljebbi 9600K, tudom az AIDA64-ben jobban mutat a kész szín...)

Amit ajánlok:

[link]

BIOS frissítést lehet kérni hozzá, így azzal nincs gond.

A táp teljesen jó, fölig a jelenlegi vérszegény kínálatban.

A feljebbi CPU-hoz meg 40K-nál kezdődik egy jobb deszka, ami biztosan bírja turbo boost frekvenciáját is, kell még egy normálisabb hűtőd, és cserébe még kevésbé időt álló CPU-t kapsz.(ez saját döntés)

[link]

OC gondolom nem lesz, de egy ilyen lapot javaslok mert egy kisebb mértékűre ez is elég lenne.

2020. ápr. 12. 17:46
 10/11 A kérdező kommentje:
#9 a "feljebbi CPU" alatt a 9600k ra gondolsz? Tehát az nem olyan jó? Nem olyan időtálló? A teszteket nézve van hogy 10 fps különbség is van közöttük olyan játékokban amikkel játszok/játszanék. Szóval ezért néztem az intelt. A kevesebb szál ellenére nekem stabilabbnak tűnt.
2020. ápr. 13. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!