Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek lehet később gond...

Szerintetek lehet később gond a merevlemezzel?

Figyelt kérdés

Nemrég az interneten vettem egy egyedileg épített számítógépet magánszemélytől. Teljesen normális embernek tűnt, viszonylag olcsón össze is rakta, gyorsan meg is jött a gép. Még a ház előlapján rajta volt a fólia, az alaplaphoz adta a kis könyvet, a becsomagolt driver telepítő lemezt, és a táp kábele is a gyári csomagolásban volt még. Azon kívül, hogy a házon volt egy kis karcolás nem láttam semmi problémát. Csak számlát nem kaptam semmiről. Amikor elindítottam a gépet, elkezdett így kattogni valami:

[link]

(mellette mentek a ventillátorok, és a mikrofonnak is van egy halk zúgása, inkább a hallható kattogás az érdekes)

A hallható kattogáson kívül gyorsan, és gond nélkül elindult a rendszer, és minden működött.

Megnéztem, hogy mi lehet, és a merevlemez felől hallottam a hangot. kihúztam a merevlemezt, hogy úgy indítsam el a gépet, ezzel megszűnt a kattogás, vagyis a HHD-vel van gond.

Feltelepítettem a Hard Disk Sentinel-t, ami ezt írja:

"A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.

Nincs szükség beavatkozásra."

Meg akartam kérdezni az eladót, hogy nála volt-e ilyen, de azóta nem lehet semmilyen módon elérni.

Szóval maga a rendszer működik, a kattogáson kívül semmi probléma vele, de kíváncsi lennék, hogy mitől lehet ez, és lehet-e belőle komolyabb probléma.

2020. nov. 23. 11:17
 1/2 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy csak egy kábelcsere kell esetleg táp csere lehet, hogy típushiba, és a gond az, hogy a hangsúly a "lehet"-en van...
2020. nov. 23. 11:52
 2/2 anonim ***** válasza:

"A merevlemez állapota hibátlan. Nem található.."

"semmi probléma vele"

Ezzel elmondtál mindent.

Vagy csak panaszkodni akarsz? A kákán is csomót keresel?

2020. nov. 23. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!