Western Digital külső merevlemez kattog?
Néhány hónapja vettem a Media Marktban egy WD külső (1 TB-s) merevlemezt, hogy ne a gépen kelljen mindent tárolni.
Nem sűrűn használom,csak havonta néhány alkalommal.
A probléma az - amit eddig kétszer is tapasztaltam - hogy csatlakoztatás után működik pár percig, aztán elkezd "kattogni" és lefagy. Ha leválasztom és újra csatlakoztatom, utána tökéletesen működik, és nem ismétlődik meg a hiba.
Tapasztalt már ilyet valaki? Tönkre fog menni, vagy ezen lehet valahogy segíteni?
Eddig semmit.
" A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra."
Jó lenne tudni, hogy az usb tápellátás / kábel, a hdd külső háza, vagy maga a hdd a problémás? Gondolom ha szétszeded, bukod a garanciát. Tehát, amit megtehetsz, másik gépre rádugod, és megnézed, hogy ott is tapasztalható-e?
A HDSentinel is csak SMART-ból dolgozik, ha ott nincs elérve bármilyen hibalimit, akkor hibátlannak fogja az eszközt jelezni attól függetlenül, hogy van-e már fennálló hiba (nyilván itt nem szektorra gondolok).
Én magára a HDD-re tippelnék, hogy az a problémás.
Igen, akkor bukom a garanciát, úgy hogy nem szedem szét semmiképp.
Úgy lesz, rádugom másik gépre aztán kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!