PC belső tisztítása ecsettel lehetséges?
A finom port, szeretném eltüntetni a gép belsejéből, viszont láttam sok youtube videón, hogy ezt egy ecsettel teszik meg.
Ez valamilyen spéci ecset, vagy teljesen általános amit hobbi boltban meglehet venni?
Nem szeretném a kondenzátorokat kisütni véletlen sem, és kárt sem szeretnék okozni a gépben. A hobbi boltban azt mondta a hölgy, hogy valószínüleg nem a műszörmés ecsetre lenne szükség mert az elektroszatitkusan fel tud töltődni. Illetve amit láttam nem műszötmés ecset, az egy fém részel volt rözgítve a fa nyélhez.
Az megfelelő lehetne?
Tudom, van a sűrített levegős megoldás. Van az is, de az kevés a lerakódott porra.
Lehetséges, de nem ajánlott.
Az ajánlás továbbra is az, hogy fújni! Ha van kompresszor, akkor alacsony nyomáson ki lehet fújni a retket belőle. Nyilván érdemes ezt a szabadban.
Szóval nem egy átlagos lakáspraktika ez 🤔 Egy flakon sűrített levegőt meg nem vesz az ember erre, főleg mivel nem is hatásos, nem erre van, gyenge hozzá. Szóval marad a porszívó és az ecset. Porszívót azt nagyon nem ajánlom. Én saját felelősségemre használom, de bármikor lehet vele rossz helyre nyúlni, aztán akkor lekap pár kondenzátort az alaplapról... hát az nem jó 😃 nagyon nem ajánlom. Nyilván minimum szívóerőn, meg a csőnél is ki kell nyitni azt a légrést.
Ecsetre tiszta,természetes anyagú. Nekem vannak ilyen lószőrősők. Nem baj, ha hullik,mert az könnyen kijön. Nem úgy a lerakódott port.
Köszönöm a kommenteket! :)
Akkor holnap beruházok az ecsetekre a hobbi boltban!
Mindenképp olyat veszek ami nem műanyag, mert kicsit fájna a GTX1660-at megölni így 3 hónap után :)
A kompresszor az tuti, hogy nem járható út, mert társasház 3. emeletén lakom.
A szomkszédok valamiért nem díjjaznák az öteletem.
Esetleg ki milyen sűrített levegőt használ? ami ERŐSEN fújja a levegőt, mert mostanában csak olyanba futottam bele, ami nem túl acélos.
Victoria cleaning régebben jónak bizonyult, de mostanában nem az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!