Hogyan érdemes a sátor belső rétegét tisztítani?
Egy majd 10 éves Quechua pop up sátorról van szó (3 seconds light) de konstrukciójában nem sokat változtattak rajta, úgyhogy bármilyen sátor kapcsán jöhetnek a tapasztalatok.
A probléma az, hogy amióta megvan, a belső réteg még nem volt komolyabban tisztítva, így jó néhány szétnyomott bogár, rovar stb. díszeleg rajta. Néztem, hogy néhány helyen egymásba akasztható kampók tartják a külső réteghez képest, csak eddig féltem szétszedni, nehogy utána ne lehessen összerakni.
Az alsó, viszhatlan borítással kapcsolatban is vannak kérdéseim. Az valamilyen tépőzáras dologgal rögzül a merevítő szálakhoz, azt szét szabad szedni? És ha teljesen kioperálom a belső réteget, akkor hogy mossam ki, a keményebb alsó rész is mehet mosógépbe, vagy valahogy lógassam be egy fürdőkádba és csak a vékony felső anyagot mossam ki kézzel? Az alsó anyag ilyen vízhatlan, műanyagos szálakból van jó szorosan összeszőve, és félek hogy mosógépben szétcsúsznának a szálak és nem lenne már vízhatlan.
Előre is köszi minden választ :D
30 fokon biztosan kitudod mosni, bármiből legyen is. Általában valamilyen PU kenet anyag vagy hasonlók, vagyis műanyag. A belseje ha nem, akkor max pamut, vagy valamilyen műszálas szellőző anyag. 30 fokon nem megy tönkre, bármi legyen is.
Én a hasonló hátizsákomat szoktam így mosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!