Mi számít korszerű vasnak? Ha játszani akarok a legújabb játékokon megéri befektetni rá?
Valami információt írhatnál a gépről! Könnyen lehet, hogy egy videokártya + RAM bővítés játszhatóvá tenné ezeket, és akkor egy minimális 60 ezer (-15 ezer a régi) forintból meglenne.
12 GB ram mindenesetre nem túl biztató szám. nem dual channel valószínűleg. de CPU-Z programban memory fül alatt nézd meg mit ír!
mennyiségre ok, csak a sebesség kérdéses. mindenesetre az sem FPS korlát elvileg.
tehát ami kéne: processzor, alaplap, ram, videokártya, tápegység
és akkor ebből lehetne már javasolni, hogy érdemes-e hozzányúlni.
12.
Fujitsu D2990-A1
Intelcore I5.2500
Pontosítok ramból csak 10 van ami ddr3
NVIDIA GEFORCE 730
Értem... igazán jalantős előrelépés ebből csak egy teljesen új gép jelenti.
Ha a minimálisat akarod rákölteni, akkor van lehetőség fejlődni ezzel. Erősebb videokártyát (RX 570 körül) kihajt. És akkor játszhatóak lesznek a mai játékok 1080p low-on, párévesek mediumon is (50-60 fps). Akár high... játékfüggő.
Én i5 3470 mellé vagyok (4/4 mag, 3,2 ghz) RX 470-nel. Játszhatóak így még.
Egy ilyen videókari használtan 30-40 ezer (4 gb verzió).
Aztán még lehet szépítgetni, hogy legyen 2x8 GB RAM, vagy a legerősebb 2. generációs processzor, mégerősebb videokártya, de úgy gondolom ez a vonal nem sok jót vetít előre... régi alkatrészek nagyon már.
Szóval egy másik videokártyával lehet nyerni pár évet a teljes cserével. Utána viszont csak a teljes gépcsere jelenti az értelmes előrelépést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!